Košarka Košarka/Vesti Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda uspešna u Zadru

Autor: CZBG, Ivan J.

Zvezda se vratila na pobednički kolosek. U utakmici koja je imala čudan tok, savladan je Zadar pred više od 6.000 posetilaca. Na kraju, ZadarCrvena zvezda MTS 76:88(23:19, 22:23, 9:29, 22:17)

Ekipi Dušana Alimpijevića je bila dovoljna jedna ozbiljna četvrtina da slomi otpor Zadrana. Treća četvrtina, može se slobodno reći, je jedna od boljih četvrtina ove sezone u ABA ligi. Podsetila je Zvezda pre svega odbranom na neke prošlogodišnje mečeve. Osokoljeni dobrom odbranom, igrači Zvezde su igrali i dobro u napadu tako da je rezultat treće četvrtine od 29:9 odredio i pobednika večerašnjeg meča.

Počelo je tromo, neaktivno u odbrani, pa su crveno beli imali dosta problema da zaustave četu trenera Aramisa Naglića. Dozvolili su dosta poena ispod koša, kao što su dozvolili i veliki broj asistencija domaćeg tima. Zvezda je na sve to igrala nervozno u napadu, ali se održavala pre svega na individualni kvalitet Milka Bjelice i Ognjena Dobrića. Doprinos Ročestija i Pere Antića je izostao pa ne čudi da se na poluvreme otišlo sa tri poena prednosti za domaći tim.

Nastavak je doneo mučenje u prvih par minuta treće četvrtine a onda se desio Zvezdin tornado za tri minuta. Serijom od 12 0 su prelomili meč. Milko Bjelica je pogodio trojke, pratio ga je Ročesti, a šlag na torti je bila oteta lopta kapitena Lazića. Nastavila je Zvezda da gazi Zadar, terajući ih da uzimaju nerozonske šuteve. Kada su se svi nadali da će videti Kešelja, Apića, Jovanovića, Radičevića desio se neshvatljiv pad u Zvezdinoj igri. Na postavljenu zonu, igrači šampiona ABA lige su pokazali nesigurnost, tako da je Zadar prišao na devet razlike. Odgovornost ponovo preuzima Milko Bjelica i sa trojkom vraća mir u redove Beograđana. Do kraja utakmice se pitanje pobednika nije postavljalo. Vredno spomena je i da je Zvezda potpuno nadskočila Zadar iako je imala par defanzivnih propusta kod zagrađivanja koša.

Izuzetno vredna pobeda naših košarkaša pred duel sa Baskonijom, ali ono što je sad mnogo bitnije jeste činjenica da Zvezda i dalje čuva drugo mesto ABA lige i nada se eventualnom kiksu Podgoričana.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama