Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Звездаштво

Održan treći memorijalni turnir „Marko Ivković“

Izvor: SD Crvena zvezda

Održan treći memorijani košarkaški turnir „Marko Ivković“ u dvorani „Basket siti“. I ove godine veliko interesovanje za turnir koji se organizuje u znak sećanja na ubijenog navijača Crvene zvezde u Istanbulu. Pobednik ovogodišnjeg turnira je ekipa „Velibor Dunjić – 21. blok“.

U nedelju 19. novembra 2017.godine, u dvorani „Basket siti” održan je treći memorijalni turnir „Marko Ivković” u znak sećanja na navijača Crvene zvezde, Marka Ivkovića, koji je ubijen u Istanbulu 2014.godine, pred utakmicu Evrolige sa Galatasarajem.

Igrala se košarka „3 na 3″, a interesovanje među navijačima i simpatizerima crveno-belih, ali i poštovaocima momka koji je tragično nastradao u Istanbulu gde je otputovao želeći da bodri svoju Crvenu zvezdu na utakmici sa Galatasarajem, je i ove godine bilo veliko, o čemu govori i podatak da je turnir trajao od 11 časova, pa do kasnih popodnevnih časova, kada je odigrana finalna utakmica. Pobednik trećeg memorijala je ekipa „Velibor Dunjić – 21. blok“ koja je u finalu bila bolja od ekipe „Ceraka“ rezultatom 11-4.

Na ovogodišnjem turniru učešće su uzele 23 ekipe, a KK Crvena zvezda je sa velikim zadovoljstvom ustupila na korišćenje svoju halu u kojoj je održan celodnevni turnir, kome je prisustvovao i prvi čovek košarkaškog kluba Nebojša Čović.

Turnir, kao još jedan način i vid sećanja na Marka Ivkovića „Jagodu“ je od svog prvog izdanja tradicionalnog karaktera, i na taj način će se čuvati uspomena na Marka Ivkovića. Takođe, i kvalifikacioni juniroski turnir Evrolige koji se krajem februara održava u Beogradu, od prošle godine, nosi naziv po Marku Ivkoviću, momku koji je mučki ubijen u Istanbulu u novembru 2014. godine.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама