Фудбал Фудбал/Вести

Crvena zvezda – Rad 6:1 (3:1)

Izvor: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je zabeležila još jednu veoma ubedljivu pobedu u prvenstvu Srbije. Na najvećem srpskom stadionu, Rad je ubedljivo savladan.

540-rad-2375.jpg

Stadion: „Rajko Mitić“
Gledalaca: 9.000
Sudija: Petar Piper
Strelci: Pešić u 4′, i 54′, Boaći u 20′ (pen) i 26′, 63′ i 83′ za Crvenu zvezdu, a Lutovac u 41′ za Rad.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Le Talek, Babić, Gobeljić, Rodić, Donald, Kanga, Milić, Pešić, Boaći.
Rezerve: Supić, Savić, Anđelković, Račić, Milijaš, Adžić, Radonjić.

Rad: Dejanović, Ljubinković, Denić, Lutovac, Šipčić, Petrović, Vico, Zonjić, Tanasijević, Ajković, Milošev.
Rezerve: Marković, Guzina, Mladenović, Mijailović, Lukić, Grbović, Stojanović.

Fudbaleri Crvene zvezde preskočili su još jednu prepreku na putu ka povratku titule u Ljutice Bogdana. Uz prohladno vreme na stadionu „Rajko Mitić“, crveno-beli su ostvarili još jednu pobedu i sa dozom velikog samopouzdanja otputovaće u Belorusiju gde će odigrati jednu od važnijih utakmica ove jeseni.

Zvezda je ponovo odlično otvorila utakmicu, a to je nešto što treneri najviše vole. Već u četvrtom minutu, Rodić je pronašao Pešića koji se namestio i pogodio iz neposredne blizine. U 20. minutu, ponovo se dogodila jedna čudna situacija. Boaći je povučen za dres u kaznenom prostoru, a sudija Piper je dosudio jedanaesterac. Zbog protesta, crveni karton je zaradio Ajković, a Boaći je precizan sa bele tačke. Ovo je u potpunosti dalo krila našim fudbalerima, i treći gol usledio je već u 26. minutu. Bila je to kontra Crvene zvezde, odlična lopta ka Pešiću koji je ušao u kazneni prostor, uočio Boaćija i nesebično mu asistirao. Našem napadaču nije bilo teško da zatrese mrežu.

Sliku o idealnom prvom poluvremenu pokvario je trenutak iz 41. minuta. Nakon greške na sredini terena Rad je organizovao brzu kontru, i to veoma lepu; lopta je stigla do Lutovca koji je izbio sam ispred Borjana, a naš čuvar mreže ništa nije mogao da učini.

Uprkos golu koji je Rad postigao, a koji je tek četvrti koji je Crvena zvezda primila u 17 utakmica u Superligi, bilo je jasno da sa igračem manje gosti sa Banjice ne mogu da razmišljaju o nekom iznenađenju. Naprotiv, najvažnije je bilo sprečiti rezultatsku katastrofu, ali gosti u tome nisu uspeli jer je Zvezda danas u svojim redovima imala izuzetno golgeterski raspoložene napadače.

U 54. minutu bilo je 4:1; ponovo je Rodić imao ulogu asistenta, uputio je odličan centaršut na peterac, lopta je preletela golmana i Pešić je grudima postigao gol. Gogleterski „obračun“ Pešića i Boaćija je time nastavljen, ali do kraja utakmice pobedu je ipak odneo Boaći koji je postigao još dva gola. Najpre je u 63. minutu posle centaršuta Stojkovića i lošeg ispucavanja fudbalera Rada, Boaći iz poluvoleja šutirao iz neposredne blizine i pogodio. Tačku na ovaj meč Boaći je stavio u 83. minutu, Kanga mu je poslao dubinsku loptu, Boaći je prilikom prijema prevario golmana poslavši loptu pored njega, a onda ga je zaobišao i potvrdio gol.

Ubedljiva pobeda hrabri pred veoma važnu utakmicu u Belorusiji, a svoju poruku su posle utakmice poslali i navijači, još jednom lepom koreografijom.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама