Фудбал Фудбал/Вести

Milojević – Rad bitniji od BATE-a

Fudbaleri Crvene zvezde ovog vikenda nastavljaju takmičenje u Superligi Srbiji. Izabranici Vladana Milojevića dočekuju ekipu Rada u subotu, 18. novembra, od 16 časova, a ulaz na stadion „Rajko Mitić“ je slobodan za sve navijače koji ponesu Zvezdin šal.  Još jedan lep povod da sutra dođete na stadion i podržite ekipu Crvene zvezde jeste i to što utakmici prehodi svečani događaj. Od 14:45 ispred zapadne tribine biće otkriven spomenik legendi kluba Rajku Mitiću.

konferencija pred rad VEST.jpg

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević izneo je svoja očekivanja pred sutrašnji meč.

– U sredu smo utakmicom sa Borcem započeli ciklus od devet mečeva koji nas očekuju do kraja prvenstva. Kao što je već poznato igraćemo na svaka tri dana. Preskočili smo još jednu stepenicu u Kupu Srbije i sada se okrećemo prvenstvu. Igramo protiv ekipe Rada koja je pokazala zavidan nivo kvaliteta. Oni su uvek usmereni na svoju Omladinsku školu, dosta igrača koji su danas cenjeni u Evropi ponikli su u školi Rada. Mladim igračima iz Radove škole pomažu povratnici iz inostranstva, kao i iskusniji domaći igrači. Sa klupe ih predvodi Slađan Nikolić, trener koji odlično poznaje svoju ekipu. Očekuje nas utakmica koja neće biti laka, kao što nijedna nije. Naglasio bih, bez ikakve kurtoazije, da sutra dočekujemo dobar tim, ekipu koja u svakom trenutku zna šta hoće na terenu. Mi treba da budemo apsolutno koncentrisani samo na ovaj susret i da razmišljamo samo o Radu. Kadrovskih problema za sad nemamo. Juče su nam se priključili, nakon nešto dužeg puta, Krstičić i Radonjić tako da ćemo videti kako se oni sećaju – rekao je Milojević.

Iako Zvezdu naredne nedelje očekuje susret u Ligi Evrope sa ekipom BATE Borisova, ekipa Vladana Milojevića još uvek ne razmišlja o tom susretu.

– Ta utakmica nije ništa vrednija od utakmice sa Radom. Igrači su toga svesni, samo o meču sa Radom razmišljamo. To nam je najvažniji susret, ima vremena do utakmice u Ligi Evrope. U fudbalu je uvek najvažniji prvi sledeći susret. U ovom trenutku je jedini ispravni način da se razmišlja samo o Radu. Svako drugačije razmišljanje nije dobro.

Zvezdin strateg osvrnuo se i na pobedu omladinaca u večitom derbiju od 4:1, u kojoj je Dejan Joveljić postigao het-trik.

– Ne bih akcenat stavljao samo na Joveljića, iako on kao golgeter zaista jeste u žiži interesovanja. Često se dešavalo da se njemu poklapaju utakmice u omladincima ili u reprezentaciji sa mečevima prvog tima. Ne želimo da on debituje samo debija radi, već čekamo pravi trenutak za to. Ima mnogo igrača koji zaslužuju šansu u prvom timu i oni su velika budućnost ovog kluba. Pokazali su  na jučerašnjoj utakmici da Omladinska škola radi odlično, ima mnogo talentovane dece i većina njih su reprezentativci. Zvezda definitivno ne treba da se plaši za svoju budućnost. Ovim putem im čestitam na dobroj igri, na trudu i privrženosti Crvenoj zvezdi. Uvek je lepo kada pobedite u večitom derbiju.  Kao trener sam veoma ponosan što su prvotimci odmah nakon treninga otišli da podrže omladinsku ekipu. Stariji treba da daju primer mlađima, oni su im u neku ruku i idoli. Sutra će ti omladinci zauzeti njihovo mesto u  prvom timu i to je prirodan proces. Jako je lep gest mojih igrača što su otišli da ih podrže. Izuzetno me raduje što se oni odlično slažu sa svim našim mlađim igračima, kada dođu na treninge komunikacija među njima je odlična. Pokazuju drugarstvo koje vlada u ekipi i ponosan sam na sve njih.

Šef stručnog štaba imao je poruku i za naše navijaće.

– Pozvao bih navijače da nas sutra podrže u što većem broju, da dođu da nam pomognu i da budu uz ekipu kao što su uvek. Takođe, utakmici prethodi prelep događaj, otvakrivanje biste legende našeg kluba Rajka Mitića. To je nešto što mnogo znači za Crvenu zvezdu tako da očekujem što veći broj naših navijača – poručio je Milojević.

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама