Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

CSKA bolji od Zvezde u Areni

Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts poraženi su od jednog od glavnih kandidata za osvajanje Evrolige. Crveno-beli poraženi su u Beogradskoj areni od favorizovanog CSKA rezultatom 59:85.

Košarkaši Crvene zvezde mts nisu uspeli da naprave još jedno iznenađenje. U Beogradskoj areni gostovao je odlični CSKA, tim sastavljen od 12 igrača bogatog iskustvai tržišne vrednosti. Zvezdin mladi tim nije uspeo da odgovori Moskovljanima. Česte rotacije Dimitrisa Itudisa utakmicu su uvele u neželjeni ritam, a svaka izmena nije donosila pad u kvalitetu igre.
Zvezda se borila, ali izabranici Dušana Alimpijevića definitivno nisu imali svoj dan. Sa druge strane protivnik je bio na prepoznatljivom, najvišem nivou i na kraju slavio rezultatom 59:85.
Zvezda se na početku utakmice susrela sa granitnom odbranom CSKA. Moskovljani su igrali veoma čvrsto, a crveno-beli tragali za raspoloženim igračima mimo Tejlora Ročestija koji je bio u ritmu. Plejmejker Zvezde ubacio sedam od deset poena crveno-belih, nedostajao je bolji učinak ostatka tima i CSKA je stekao 12 poena prednosti na kraju prve četvrtine – 10:22.
Početak drugog perioda nagovestio je bolju igru izabranika Alimpijevića. Drugi kvartal otvorioje Antić trojkom, ali je Rodrigez posle sjajne odbrane Zvezde ipak pogodio iz teške pozicije za tri. Usledili su poeni Hantera i Higinsa pa su gosti ubrzo stekli novo najveće vođstvo (13:28).
Zvezda je dugo tragala za ritmom, ali ga nije pronalazila. Sjjan tim kakav je CSKA, kažnjavao je svaki prazan minut crveno-belih. S toga, razlika je rasla u korist gostiju. Na poluvremenu glavni pretendent na tron Evrolige imao je 17 poena prednosti – 27:44.
Početak treće deonice doneo je seriju CSKA – 9:0 i novu najveću prednost gostiju (27:53). Zvezda je nakon četiri i po minuta prekinula crnu seriju. Ipak, šut za tri poena ih nikako nije služio pa nije bilo moguće da se napravi neka veća serija.
 Crveno-beli su se borili do poslednjeg momenta, ali tim od 12 prekaljenih igrača je na svaki Zvezdin pokušaj imao spreman odgovor. Izabranici trenera Alimpijevića bili su potpuno van ritma. Snažna odbrana CSKA je gradila seriju koja je donela Moskovljanima na kraju trećeg perioda veliki 31 poen razlike (34:65).
Preokret je bio zaista nemoguć, ali se Zvezda borila svim silama i uspela da napravi na početku poslednjeg perioda seriju 6:0. Borili su se crveno-beli, ali su na suprtonoj strani bili raspoloženi Rodrigez i De Kolo. CSKA je odigrao sjajan meč i na kraju apsolutno zasluženo slavio rezultatom 59:85.
Dušan Alimpijević:
“Ubili su naše samopouzdanje ogromnom agresivnošču u prvom poluvremenu. Igrali smo onoliko koliko smo mogli, koliko su nam dopustili. Imali smo više problema u napadu nego u odbrani”, rekao je Alimpijević novinarima posle utakmice
Imali smo preterani respekt prema CSKA, koji oni apsolutno zaslužuju, jer su jedan od glavnih favorita za fajnal-for… Mislim da je i to uticalo na naše samopouzdannje. Promašili smo 20 trojki, 10 slobodnih bacanja i 23 šuta za dva. Imali smo 18 ofanzivnih skokova, ali ni posle njih nismo mogli da realizujemo napade. Kada promašite sve to stižete do zaključka da nije protivnik za sve kriv.

Šut nam nije radio danas. Zahvalan sam im na podršci i imam potrebu da se izvinim što su morali da gledaju ovako lošu Zvezdu”

Crvena zvezda mts – CSKA 59:85 (10:22, 17:22, 7:21, 25:20)

Crvena zvezda mts: Kešelj, Radičević 2, Dangubić 2, Lazić (4sk), Antić 9 (5sk), Dobrić, Feldin 12 (3sk, 3as), Apić, Ročesti 15 (5as), Lesor 7, Jovanović 4 (6sk), Bjelica 8 (6sk).
CSKA: De Kolo 16, Fridzon 1, Antonov, Rodrigez 11 (9as), Voroncevič 9, Klajburn 6, Higins 12, M. Kulagin 5, Hrijapa, Kurbanov 7, Hajns 13 (7sk, 2as, 2blk), Hanter 5 (10sk).

 

Скочи на траку са алаткама