Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Borac – Crvena zvezda 0:4 (0:2)

Crvena zvezda se plasirala u četvrtfinale Kupa Srbije! Po kišnom i prohladnom vremenu, crveno-beli su prikazali dobru igru i zasluženo su slavili pobedu.

540-borac-3426.jpg

Stadion: Kraj Moravice
Gledalaca: 2.000
Sudija: Srđan Obradović
Strelci: Milić u 3′, Pešić u 29′, i 84′ (pen), Milijaš u 73′

Borac: Bajić, Obradović, Marković, Kostić, Dupovac, Propadalo, S. Filipović, Zoćević, Lima, Knežević, Jovanović.
Rezerve: Mišić, V. Filipović, Delić, Savić, Tripković, Čađenović,Perić.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Babić, Rodić, Račić, Gobeljić, L. Ilić, Srnić, Milić, Pešić.
Rezerve: Supić, Frimpong, Anđelković, Donald, Milijaš, Bainović, Kanga.

Crvena zvezda je uspela da bez većih problema eliminiše Borac i plasira se u četvrtfinale Kupa Srbije. Trener Vladan Milojević izveo je postavu u kojoj nije bilo nijednog stranca, a opredelio se sa formaciju 3-4-3 sa tri igrača u poslednjoj liniji, i krilnim fudbalerima Rodićem i Gobeljićem.

Zvezda je veoma rano došla do prednosti. Igrao se treći minut, Pešić je petom proigrao Luku Ilića koji je možda bio u malom ofsajdu; no, mladi fudbaler je spretno „zavrnuo“ loptu na peterac, a tamo je spremno sačekao Nemanja Milić. Samo deset minuta kasnije, igrač Borca Kostić dobio je direktan crveni karton, pretpostavka je zbog nekog verbalnog incidenta jer u tim trenucima nije bilo duela na terenu. Od tog trenutka, utakmica je praktično bila rešena.

Zvezda je pokazala dobru igru po veoma teškom i nakvašenom terenu u Čačku. Kiša nije prestajala, ali ni naši fudbaleri nisu prestajali da plešu po njoj. Aleksandar Pešićbio je i više nego inspirisan na ovoj utakmici. U više navrata pokazao je lucidnost i odličan smisao za igru, ali i nesebičnost — nešto na šta smo od Pešića i navikli. Pešić je bio protagonista i kod drugog Zvezdinog gola. Dočepao se lopte na sredini terena, dugo ju je vukao a zatim je pravovremeno uposlio Milića na desnoj strani. Nemanja je sačekao da se Pešić ubaci, poslao mu pravovremenu asistenciju i Pešić je sa šest metara zatresao mrežu.

Priliku da se upišu u strelce u prvom delu igre imali su i Slavoljub Srnić, odnosnoUroš Račić, ali nisu bili uspešni. Pri rezultatu 2:0 za Crvenu zvezdu, otišlo se na odmor.

Nastavak utakmice doneo je znatno slabiji tempo. Fudbalerima je bilo važno da se pre svega ne povrede na terenu koji je bio natopljen vodom, a Borac sa igračem manje nikako nije uspevao da napravi nešto više. Sve se svelo na to da li će Crvena zvezda postići još koji pogodak. Srnić se našao u nekoliko prilika, ali danas lopta nije htela u gol. Srnić je nekoliko puta šutirao pored gola, a prilikom njegove najbolje prilike odlično je intervenisao Bajić.

Najlepši momenat na utakmici viđen je u 73. minutu. Lopta je došla do kapitena Nenada Milijaša. Usledila je prepoznatiljiva priprema za šut sa distance, ali što je još važnije — usledio je i prepoznatljiv šut! „Trejdmark“ Nenada Milijaša, „projektil“ koji je završio u gornjem desnom uglu Bajićevog gola. Prelepo!

Vladan Milojević je u drugom delu igre šansu osim Nenadu Milijašu pružio i Filipu Bainoviću, kao i Abrahamu Frimpongu.

Crvena zvezda je do kraja utakmice uspela još jednom da zatrese mrežu. U 84. minutu oboren je Pešić u kaznenom prostoru, a isti igrač je namestio loptu na penaltik. Pešić je samo „bocnuo“ loptu i postavio konačan rezultat utakmice.

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама