Кошарка Кошарка/Вести

Alimpijević: Uz podršku navijača, čuda su moguća

Trener KK Crvena zvezda mts Dušan Alimpijević govorio je o značaju podrške navijača pred okršaj sa moskovskim CSKA.
Košarkaši Crvene zvezde mts u sredu od 19 časova dočekuju još jednog evropskog giganta – moskovski CSKA. Crveno-beli će u ’’Beogradskoj areni’’ imati pred sobom izuzetno težak zadatak jer im u goste dolazi jedan od glavnih kandidata za evropski tron.
Pred utakmicu sa ’’Armejcima’’ na konferenciji za medije govorio je trener Crvene zvezde mts Dušan Alimpijević:
’’Očekuje nas prva u nizu utakmica pred izuzetno težak raspored po kom u kratkom vremenskom intervalu igramo protiv CSKA i Olimpijakosa. Ekipa CSKA ima izuzetno moćan roster gde ne možete naći nijednu slabu kariku. Imaju 12 fenomenalnih igrača i predstavlja ekipu, po mom mišljenju, uz Fenerbahče i Olimpijakos imaju ambicije za Fajnal for. Mnogi ih već sa pravom vide tamo’’, govorio je u superlativima Alimpijević o narednom rivalu pa se osvrnuo na svoju ekipu:
’’Mi smo uspeli da dođemo do određene svežine nakon brojnih putovanja. Protiv FMP-a smo odmorili neke nosioce i konačno su nam svi igrači na raspolaganju. Vrlo značajna stvar je što smo imali nekoliko dana za trening, a sigurno najznačajnije je da se oporavimo’’, istakao je Alimpijević, a potom dodao:
”Na utakmicama kao što je ova nije teško motivisati igrače. Igrate protiv ekipe koja spada u četiri najbolje u Evropi. Sigurno neće nedostajati motiva da se uporedimo sa najboljima. Kao što sam i rekao u najavi već nekoliko puta, da je na papiru sve određeno, ne bi se dogodile utakmice kakve su bile protiv Barselone i Makabija.
Uz molbu da navijači dođu u što većem broju, mislim da su čuda moguća, a nama niko ne može zabraniti da čuda sanjamo’’.
Trener crveno-belih je potom upitan kako se ekipa nosi sa umorom.
’’Utakmice poput ove u Evroligi drže najveći mogući takmičarski nivo. Koliki god da je napor, predstavlja veliki plus za svakog individualca koji stiče veliku školu u najvećoj i najskupljoj školi kakva je Evroliga. Mislim da je nemoguće uhvatiti šablon jer raspored varira iz nedelje u nedelju.’’
Usledilo je pitanje o igrama mladih igrača…
’’Ključna stvar je poverenje u igrače. Oni su tu jer smo mi verovali i verujemo da im je to mesto. Za sve nas je ovo nešto novo, a nekima je potpuno sve novo. Ne postoji igrač u timu, pa i ovi koji su bili prošle godine tu, koji se ne susreće sa novim stvarima. Kada je reč o mlađim igračima, konstantno im se ukazuje na greške. One su sastavni deo odrastanja i sazrevanja. Mislim da je Zvezda pokazala ove godine kao klub veliko strpljenje i razumevanje za to, a vreme će pokazati da li oni to zaslužuju ili ne’’, istakao je trener crveno-belih.
Naredno pitanje bilo je usmereno ka poseti na utakmicama Crvene zvezde mts.
’’Prošli put su neke stvari koje sam govorio na konferenciji izvučene pogrešno iz konteksta. Mislim da u našem pristupu da se ništa menja. Izuzetno poštujem svakog koji dolazi na naše utakmice. Naravno da nam znači podrška, donosi nam neverovatnu energiju i snagu. Ključna je naša igra, ali podrška nam mnogo znači. Videli ste protiv Makabija i Barselone kako nam podrška znači i koliko igramo hrabrije uz njih.
Nama je podrška potrebna da bismo došli na nivo koji je bio po završetku prethodnog ciklusa. Mislim da ima razumnih ljudi koji to u potpunosti razumeju. Mislim da većina razume to na početku sezone, a jasno je da rezultati značajno utiču na posetu i uvek će’’, zaključio je Alimpijević.

Vest preuzeta sa sajta KK Crvena zvezda

Скочи на траку са алаткама