Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Zvezda izgubila od Železničara

Crvena zvezda je doživela drugi poraz u sezoni, prvi u „Šumicama“, od ekipe Železničara 27:29.

Uzbudljiva i burna derbi utakmica 7.kola Superlige tokom svih 60 minuta igre, ali posebno u poslednja dva minuta.

Sudijski tandem je propustio da reaguje u ključnim momentima kako dolikuje pravilima pa je meč otišao u drugom pravcu i bacio senku na utakmicu.

Nenad Peruničić nije mogao da računa na povređene kapitena Dejana Babića i Nenada Mandića, ali je novopridošli pivotmen Zoran Đurković debitovao.

Zvezda je prva povela 2:0, zatim gosti stigli. U nastavku Železničar je vodio, Zvezda stizala rezultat. Bespoštedna borba na obe strane, nijedna ekipa nije uspevala da se odvoji. Golom Krsmančića u poslednjoj sekundi prvog poluvremena, Železničar je na odmor otišao sa vođstvom 13:14.

Zvezdu je u drugom poluvremenu kapiten Mladen Šotić održavao u igri, postizao je golove i iz kontranapada, i sa krila, i sa pozicije beka. Železničar je u nekoliko navrata imao dva gola prednosti, Zvezda se vraća u igru. Pogađao je i Mošić, bitne golove postizali su i Blečić, Alejsandar Babić i Pešić.

U 52.minutu minutu Mladen Šotić je postigao gol za 25:24, Železničar je izjednačio, a onda se dogodila prva sumnjiva situacija. Nakon odbrane Ljubenovića sa krila, pivot gostiju je prestupio a zatim i loptu sa zemlje prosledio u gol, koji je sudijski dvojac priznao. Protesti Zvezdinih igrača nisu urodili plodom, a Padežanin je pogodio za 25:27.

Zvezda je uspela da se preko Pešića vrati u igru, iako je propustila nekoliko prilika za gol, i pri rezultatu 28:29 na 25 sekundi pre kraja, utisak je ostala uskraćena i oštećena.

Nakon tajm-auta Nenad Peruničić se odlučio za presing, Šotić je oduzeo loptu Petkoviću, kome je prethodno ispala, ali su sudije odlučile da vrate loptu Nišlijama.

Burni protesti celokupnog crveno-belog tabora i publike, prema reakcijama iz „Šumica“ opravdano. Šotić je zaradio isključenje, zatim i Nenad Peruničić. Železničar je imao dva igrača više, a Spasić postavio konačan rezultat 27:29.

Mošić je bio najefikasniji sa 7 golova, Šotić je postigao 6, a Pešić 5 golova.

U narednom kolu Crvena zvezda gostuje u Požarevcu.

Crvena zvezda – Železničar 27:29 (13:14)
Dvorana: „Šumice“. Gledalaca: 300. Sudije: Marko Boričić i Dejan Marković (Beograd). Sedmerci: Crvena zvezda 4 (3), Železničar 3 (3). Isključenja: Crvena zvezda 8, Železničar 4 minuta.
CRVENA ZVEZDA: Čolović, Šotić 6, Radisavljević, Mošić 7, Babić 1, Ljubojević, Blečić 1, Palević, Pešić 5, Ljubenović (8 odbrana) Bugarinović 1, Milosavljević 2, Pejčinović (2 obrane) Matičić 3 (3), Kljajić, Đurković 1. Trener: Nenad Peruničić
ŽELEZNIČAR: Zlatanović (8 odbrana, 1 sedmerac), Gemaljević (2 odbrane), Lazić, Mitić, Pavlović, Mađar, Padežanin 3, Krsmančić 3, Petković, Spasić 2, Jevtić 6, Mirić 3 (3), Milošević 2, Đukić 8, Vučković 2, Barjaktarević. Trener: Josif Petković

 

Vest preuzeta sa sajta RK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама