Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezda teškom mukom protiv filijale

Autor: CZBG, Ivan J.

Crvena zvezda se mučila, ali je nekako na kraju dobila. U okviru osmog kola ABA lige, pred oko 1500 gledalaca, Crvena zvezda – FMP 84:77 (19:18, 17:17, 26:20, 22:22).

photo: aba-liga.com

Crvena zvezda jeste dobila, ali trener i stručni štab moraju da se zapitaju šta će Zvezda raditi, ako se ne daj Bože, povredi neko iz prve petorke. Ono što je danas ostavilo najjači utisak jeste da Alimpijević nije mogao da izvede Feldina skoro celo drugo poluvreme kako bi pobedio FMP. Ročesti, koji je imao problema sa ličnim greškama u prvom poluvremenu je povukao u drugom, razigrao je celu ekipu a u četvrtoj četvrtini, kada je bilo gusto, isporučivao trojke koje su držale Zvezdu u plusu.
Zbog ubitačnog rasporeda, Alimpijević je odlučio da odmori Branka Lazića, Milka Bjelicu i Peru Antića. Ostali, umesto da iskoriste ukazano poverenje i da polako rastu kroz ‘male’ utakmice su napravili korak unazad. Jedini koji zaslužuju pohvale pored Ročestija i Feldina su Matias Lesor i Nikola Jovanović.

Zvezda je krenula dobro, imali su vrlo brzo devet poena prednosti, a nepogrešiv je u tim momentima bio Džejms Feldin. Međutim, pad koncetracije i loša postavka napada izlaskom Ročestija dovode do egal utakmice. Zvezda se poprilično namučila u prvom poluvremenu. Iako je dala 36 poena, imala je svega 3 asistencije što jasno pokazuje koliko u napadu škripi kada nema Ročestija. Sve se svodilo na Feldina koji je dao više od pola Zvezdinih poena (17).
Treća četvrtina je donela Ročestija koji se maksimalno posvetio timu i ponašao kao pravi plejmejker. Delio je asistencije, razigravao tim, ali su greške u odbrani koštale Zvezdu da se odlepi na preko deset poena. Pored toga, Zvezda je dopustila i veliki broj ofanzivnih skokova FMP-u, tako da se pitanje pobednika nije znalo do samog kraja. Kada je bilo gusto i kada je FMP dolazio na dva poena prednosti, po ko zna koji put ove sezone, odgovornost je preuzeo Ročesti i sa dve trojke čuvao prednost.

Naredni meč, Crvena zvezda igra već u sredu protiv CSKA u Areni, a sledeći meč u ABA ligi će igrati narednog ponedeljka gde će gostovati ekipi Zadra.

CRVENA ZVEZDA – FMP ŽELEZNIK 84:77 (19:18, 17:17, 26:20, 22:22)

Dvorana: Aleksandar Nikolić

Gledalaca:1500

Sudije: Radović, Mitrovski,Stefanović

CRVENA ZVEZDA: Radičević 3, Dangubić 6, Davidovac-, Lazarević 3, Dobrić 2, Feldin 31, Apić-, Janković 5, Ročesti 11, Lesor 11, Jovanović 12.

FMP: Čović 19, Uskoković 7, Jeremić 8, Momirov, Pot 6, Nenadić 7, Bursać 5, Radovanović 4, Đumić 2, Simanić 5, Odžo 14.

 

Скочи на траку са алаткама