Хокеј Хокеј/Извештаји

Zvezda lako sa Mariborom

Hokejaši Crvene zvezde večeras su ukrstili palice sa ekipom Maribora. Utakmica je odigrana u ledenoj hali Pionir pred svega 25 gledalaca, a rezultat je bio očekivan – ubedljiva pobeda crveno-belih 11:0 (5:0, 5:0, 1:0).

Bio je ovo 10 meč Zvezdinih oklopnika u okviru IHL-a. Do ovog meča crveno-beli su imali skor od 7 pobeda, 1 izgubljenom utakmicom i 1 izgubljenom nakon produžetaka, i zauzimali su 3. mesto odmah iza ekipa Triglava i Celja.

Ovaj meč sa Mariborom došao je kao jedna vrsta jačeg treninga za pulene Igora Krivošlika koji su već u prvoj trećini pokazali da iznenađenja u ovom susretu neće biti. U 3. minuti Marko Dragović dovodi crveno-bele u vodstvo od 1:0 na asistenciju Pavla Podunavca, da bi u 5. minutu Robert Sabadoš, na asistenciju Marka Brkušanina, povćao vodstvo na 2:0. Nije se dugo čekalo na treći pogodak koji je pao u 9. minuti, a strelac je bio Uroš Bjelogrlić3:0. Zvezda je nastavila silovito, kako je i počela. Igrao se 12. minut kada je Marko Brkušanin na asistenciju Mihaila Bučkina povećao vodstvo na 4:0. Do kraja ove trećine još jedan pak je viđen u mreži gostiju, a strelac je bio Filip Pajević5:0.

U drugoj trećini Marko Brkušanin u 30. minuti dovodi Zvezdu u vodstvo od 6:0, da bi Mihail Bučkin u 34. minuti doveo crveno-bele u vodstvo od 7:0. Dva minuta kasnija (35. minut) Mirko Đumić povećava na 8:0, a Andrej Zwick u 37. minuti matira golmana gostiju za 9:0. U istoj minuti Mirko Đumić, na asistenciju Mihail BučkinDavid Sefič, donosi dvocifrenu prednost za Zvezdo – 10:0!

U poslednjem periodu igre Pavle Podunavac u 50. minutu, na asistenciju Jevgenij LeonovNikola Kerezović, dovodi Zvezdu do vodstva od 11:0 što je bio i konačan ishod ovog susreta.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама