Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши СДЦЗ

Zvezda ispustila 2:0 i doživela novi poraz

Odbojkaši Crvene zvezde doživeli su treći poraz u BPŠ Superligi Srbije. Crveno-beli su u 4. kolu izgubili od Novog Pazara sa 2:3, po setovima 25:19, 25:21, 24:26, 25:27, 13:15.

Crveno-beli su imali prednost od 2:0 u setovima, a u četvrtom periodu igre su imali i meč loptu koju nisu iskoristili i na kraju su pognute glave napustili parket dvorane na Banjici.

Vezanim poenima Vukašinovića Novi Pazar je pokazao na početku meča da će biti tvrd orah i poveo je sa 0:4. Zvezda se brzo vratila u igru i odličnim potezom Nikole Petrovića povela sa 10:9. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, da bi crveno-beli nanizali četiri poena, preko Milutina Nejića, Danila Pavlovića i blokom Nemanje Mašulovića, i stekli prednost od 21:16. Nikola Jovanović je doneo pet set lopti, a Nejić je izblokirao i doveo Crvenu zvezdu u vođstvo – 25:19.

Početak drugog seta potpuno je ličio na prethoni. Novi Pazar je poveo, a izabranici Dragana Kobiljskog su sustigli njihovu prednost, pa potom i preokrenuli rezultat u svoju korist (10:8). Imali su crveno-beli i tri poena prednosti nakon dobre realizacije napada Danila Pavlovića, ali su gosti uspeli da priđu na samo poen zaostatka (17:16). Sa tri vezana poena Crvena zvezda je preko Aleksandra Gmitrovića stigla do četiri set lopte. Drugu su crveno-beli iskoristili da dupliraju svoje vođstvo – 25:21.

Tokom čitavog trećeg perioda naši odbojkaši su gubili, a zaostatak je iznosio i sedam poena (11:18). Tada je proradio Zvezdin blok, a poeni su se ređali. Serijom od 5:0 (dva bolka Pavlovića i jedan Mašuloivća) crveno-beli su se vratili u igru i smanjili na 19:20. Novi Pazar je uspeo da se rezultatski odlepi i stigne do tri set lopte. Međutim, Nejić i Gmitrović donose izjednačenje, ali gosti osvajaju naredna dva poena i smanjuju rezultat na 2:1 – 24:26.

Velika borba vodila se i u četvrtom delu igre. Ponovo je Novi Pazar poveo, a Zvezda serijom od 5:0 na servis Gmitrovića izjednačila (10:10). Ekipe su se potom smenjivale u vođstvu, a crveno-beli su prvi stigli do meč lopte preko Jovanovića. Ipak, gosti su preokrenuli sa dva vezana poena. Prvu set loptu za izjednačenje nisu iskoristili, ali drugu priliku jesu – 25:27.

Peti set je odlučivao o pobedniku sjajnog duela. Na promenu strana Zvezda je ponela minimalno vođstvo. Međutim, Novi Pazar preokreće i blokom Hamzagića dolazi do vođstva od 10:12, pa je Kobiljski zatražio tajm aut. Predah je dobro došao crveno-belima koji su odmah vezali dva poena za novo izjednačenje. Na kraju gosti su se bolje snašli i iskoristili prvu meč loptu za 13:15.

Odličnu partiju pružio je kapiten Crvene zvezde Aleksandar Gmitrović sa 36 poena, a po 15 su osvojili Milutin Nejić i Danilo Pavlović. Najbolji u timu Novog Pazara bili su Irfan Hamzagić sa 28, odnosno Marko Vukašinović sa 24 poena.

Već u petak 10. novembra (19 časova) odbojkaše Crvene zvezde očekuje gostovanje Ribnici u Kraljevu u okviru 5. kola BPŠ Superlige Srbije.

CRVENA ZVEZDA – NOVI PAZAR 2:3 (25:19, 25:21, 24:26, 25:27, 13:15)

Beograd – Dvorana: USC Voždovac. Gledalaca: 150. Sudije: Predrag Balandžić i Vladimir Cvetković. Trajanje meča: 125 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Jevtić (libero), Stoković, Gmitrović 36, Mašulović 6, Petrović 2, Nejić 15, Jovanović 6, Dodić, D. Pavlović 15. Nisu igrali: Meljanac, N. Pavlović, Andonović. Trener: Dragan Kobiljski.

NOVI PAZAR: Vukašinović 24, Sretenović, Polomac 10, Zatrić, Daca 5, Zuković (libero), Božović, Radosavljević 8, Simić, Vilimanović 6, Prušević, Hamzagić 28. Trener: Hamza Zatrić.

 

Vest preuzeta sa sajta OK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама