Фудбал Фудбал/Вести

Pešić – Presrećan sam zbog het-trika

U današnjoj pobedi od 4:0 nad Radničkim svoj prvi het-trik u crveno-belom dresu postigao je Aleksandar Pešić. Zvezdin napadač tako je stigao do 12. pogotka u svim takmičenjima od početka sezone.

540-pesic-5346.jpg

– Presrećan sam zbog het-trika koji sam postigao danas, ali sa druge strane nije mi drago što se to dogodilo baš u mom gradu gde sam rođen i gde sam napravio prve korake. Ali to je fudbal, najvažnije mi je da smo pobedili. U početku je bilo malo teško dok nismo navikli na teren, dosta je blatnjav i zato nije bilo lako igrati. Na našu sreću na vreme smo otvorili utakmicu i posle je sve bilo lakše. Posebno bih želeo da pohvalim našeg čuvara mreže Borjana i čitavu odbrambenu liniju na fantastičnoj partiji. Ja sam čak nekoliko puta video loptu u golu, ali Borjan je odlično reagovao – rekao je Pešić.

Nakon što je u 41. minutu oboren u protivničkom kaznenom prostoru, Zvezdin špic bio je siguran sa bele tačke.

– Penale uvek šutiram u desnu stranu, ali ovog puta sam imao neki osećaj da treba da promenim. I na treningu uvek vežbam udarce u desni ugao, ali ispostavilo se da mogu i na suprotnoj strani da se snađem. Drago mi je da sam opovrgao mišljenje da igrač nad kojim je načinjen penal uvek promaši.

Četvrti gol na meču bio je izuzetno efektan.

– Možda navijačima nije bilo prijatno dok su iščekivali da uputim udarac, ali čitava akcija je malo duže trajala jer sam krenuo prvo u levo, pa mi je lopta zastala zbog rupe na terenu. Potom sam krenuo u desnu stranu i pošto je golman ostao na nogama morao sam da uradim još jednu fintu i plasirao sam loptu levom nogom. Na kraju je ispao lep gol, po mom mišljenju moj najlepši pogodak u crveno-belom dresu.

Reprezentativna pauza dobro će doći izabranicima Vladana Milojevića da napune baterije.

– Zaista smo premoreni, stalno smo u putu, pred ovaj meč čak nismo stigli da treniramo punim intenzitetom. Zato će nam mnogo značiti nekoliko dana odmora pred nastavak prvenstva. Nadam se da ćemo nastaviti sa podjednako efikasnom igrom i da takođe nećemo primati golove jer to mnogo znači za samopouzdanje čitavoj ekipi – poručio je Pešić.

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама