Фудбал Фудбал/Вести

Radnički Niš – Crvena zvezda 0:4 (0:3)

Izvor: SD Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde su zabeležili ubedljivu pobedu na nimalo lakom gostovanju u Nišu, i 13. put ove sezone uspela je da sačuva svoju mrežu.

Zvezdin strateg Vladan Milojević izveo je, sasvim očekivano, izmenjen sastav u odnosu na onaj koji je pre samo tri dana istrčao u Londonu. Srđan Babić je ponovo bio štoper, a zasluženi odmor dobio je Damjan Le Talek. Milan Rodić je bio starter na levom beku, a umesto Donalda u veznom redu našao se Uroš Račić. Krilni tandem činili su Luka Adžić i Nemanja Milić, a u samom špicu igrao je Aleksandar Pešić.

Prva četvrtina utakmica protekla je u izuzetno sporom tempu, bez ikakvih uzbuđenja. Zvezda je imala veći posed lopte, ali nije bila konkretna. A onda, za 16 minuta, crveno-beli uspeli su da postignu čak tri gola.

U 25. minutu Kanga je doneo Zvezdi prednost. Velike zasluge za gol idu na adresu Aleksandra Pešića koji nije odustajao i koji je stigao jednu nepreciznu loptu, a potom u akciju uključio Nemanju Milića. Usledila je precizna asistencija u srce kaznenog prostora, i takođe precizan udarac Kange.

Ovaj gol je dodatno stabilizovao ekipu Crvene zvezde koja nije stvorila mnogo prilika, ali je gotovo svaku realizovala. U 41. minutu Kanga je poslao dubinsku loptu ka Pešiću koji je uspeo da je prihvati, sa njom uđe u kazneni prostor i savlada golmana Živkovića. Odličnu partiju Pešić je potvrdio i četiri minuta kasnije. Nad njim je načinjen jedanaesterac, a Pešić je uzeo loptu i sa bele tačke pogodio za miran odlazak na odmor.

U nastavku utakmice Crvena zvezda je spustila loptu, svesna da je najveći deo posla obavila u prvih 45 minuta igre. Radnički je pokušavao da popravi utisak, a najbliži golu bio je sredinom drugog dela igre, međutim Milan Borjan je u tri sekunde dva puta fantastično reagovao i sprečio da Crvena zvezda primi tek četvrti gol u prvenstvu.

Na drugoj strani, Aleksandar Pešić je uspeo da upiše het-trik. Igrao se 74. minut kada je Pešić uspeo da prihvati loptu i predribla golmana Živkovića za 4:0.

Trener Milojević šansu je u nastavku pružio i Luki Iliću, Nenadu Milijašu i Nemanji Radonjiću. Promene rezultata nije bilo, i Crvena zvezda je na taj način stigla do 14. pobede ove sezone.

Radnički Niš – Crvena zvezda 0:4 (0:3)

Stadion: „Čair“. Gledalaca: 6.000. Sudija: Jovan Šegrt. Strelci: Kanga u 25′, Pešić u 37′ i 41′ i 74′.

Radnički: Živković, Mijailović, Stojanović, Mrkić, Arsić, Raspopović, Kovačević, Subić, Jovanović, Simunović, Noma.
Rezerve: Stojanović, Živković, Jovanović, Stanković, Miladinović.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Babić, Rodić, Račić, Krstičić, Kanga, Adžić, Milić, Pešić.
Rezerve: Supić, Frimpong, Gobeljić, Milijaš, L. Ilić, Radonjić, Boaći.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама