Fudbal Fudbal/Vesti

Le Talek – Mogli smo i više

Zvezdin štoper Damjan Le Talek pružio je odličnu partiju u sinoćnjem remiju na meču sa Arsenalom. U 64. minutu je sjajnom intervencijom izbacio loptu sa gol-linije nakon snažnog udarca Džeka Vilšira.

vestdlt(111).jpg

– Sve se desilo jako brzo, u deliću sekunde. Imao sam sreće da se nađem u pravom trenutku na pravom mestu. Osetio sam da će se nešto desiti, zato sam i otišao iza Borjana. Ispostavilo se da sam uspeo da izbacim loptu sa gol-linije, na sreću – rekao je Le Talek.

Zvezdin Francuz ossvrnuo se na učinak svoje ekipe na gostovanju u Londonu.
– Mislim da smo mogli više. Imali smo dosta šansi da postignemo gol, ali je i Arsenal imao svoje prilike koke nije iskoristio. Ipak mislim da smo sinoc mi bili ekipa koja je zaslužila da pobedi, ali i jedan osvojen bod na stadionu “Emirata” je odličan. Veoma je bitno za moju ekipu što smo osvojili bod na teškom gostovanju protiv ovako velike ekipe, ali znamo da nas najvažnija utakmica grupne faze tek očekuje u Belorusiji protiv BATE Borisova. 

Zvezdin štoperski tandem koga čine Savić i Le Talek odlično funkcioniše.
– Odlično se razumemo na terenu i u svakom trenutku pokušavamo da pomognemo jedan drugom. Nekada to nije lako, ali zaista kada jedan od nas napravi grešku tu je drugi da je ispravi. Dosta mi pomaže što Vujadin govori francuski, često ga govorimo na terenu, kao i neke srpske reči koje ja razumem. Svakako mnogo pričamo tokom utakmice i to je naš recept za uspeh.

Zvezdin štoper istakao je da ekipi mnogo znači što podrška sa tribina ne izostaje ni na gostujućim mečevima.
– Na sinoćnoj utakmici sam se osećao kao na domaćem terenu. Čuo sam samo naše navijače i Zvezdine pesme, pristalice domaćeg kluba se nisu čule. Kao i na svakoj utakmici, gde god da igramo, imali smo fantastičnu podršku crveno-belih navijača. I ovog puta su bili naš 12. igrač – poručio je Le Talek.

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama