Košarka Košarka/Vesti

Alimpijević i Bjelica: “Nikome lako uz pune tribine”

Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts dočekuju u četvrtak ekipu Brose Bamberga od 18 časova u “Beogradskoj Areni”. O predstojećem meču govore trener Dušan Alimpijević i prvotimac Milko Bjelica.

Košarkaši Crvene zvezde mts dočekuju u četvrtak ekipu Brose Bamberga u utakmici 5.kola Evrolige.
Meč koji će se igrati u „Beogradskoj Areni” (karte puštene u prodaju u utorak od 12 časova) od 18 časova, biće i novi dule šampiona Srbije i Nemačke, nakon dva uzbudljiva meča u prethodnoj sezoni, prvoj u novom formatu Evrolige.
Ovaj meč predstavlja i povratak Luke Mitrovića nekadašnjeg kapitena crveno-belih u Beograd, ovoga puta kao igrača Brose Bamberga.
Nemačka ekipa koju i ove sezone predvodi italijanski trener Trinkijeri, kao i Crvena zvezda mts značajno je izmenila svoj sastav, ali je tim sa severa Nemačke u prethodne dve runde zabeležio dve pobede.
Trener Crvene zvezde mts Dušan Alimpijević:
„Posle lošeg starta ekipa Bamberga zabeležila je dve uzastopne pobede u Evroligi. U svom rosteru imaju 5-6 igrača koji mogu, i igraju na pozicijama 1 i 2, počev od Zisisa preko Hikmena do Heketa, svi mogu biti organizatori igre. Ekipa je kompletirana dovođenjem Rajta iz Igokee i sada je tu sastav sa preko 12 dobrih igrača. Sa druge strane, naše šanse za pobedom se povećavaju kada igramo kući u atmosferi koju imamo. Ovde kada imamo pune tribine, definitivno nikome nije lako! Verujem i da će Luka Mitrović, sjajan čovek i košarkaš, bivši kapiten Crvene zvezde pokušati svojim saigračima da dočara šta ih očekuje ovde, i zato nam je vrlo, vrlo važno da odziv naših Zvezdaša bude dobar i da imamo atmosferu koja će nam pomoći da dođemo do nove pobede. Kao što sam najavio, Pere Antića neće biti u sastavu, ostali momci su spremni” rekao je trener crveno-belih.
Milko Bjelica je sjajn otvorio novu sezonu, a jedan od najiskusnijih u timu Crvene zvezde takođe se posebno osvrnuo na ambijent i podršku sa tribina:
„ Ekipa Bamberga se podigla nakon početnih poraza u Evroligi, zabeležili su dve pobede, sada su se u međuvremenu i pojačali dovođenjem Amerikanca Rajta, to je tim sa mnogo kvalitetnih pojedinaca,  vođen od strane trenera Trinkijerija koji je u Nemačkoj već neko vreme. Sa te strane nema dileme da nas očekuje teška utakmica, igramo na našem domaćem terenu, ali da bi bio pravi „domaći” teren potrebna nam je podrška sa tribina, atmosfera u kojoj se malo ko snalazi. Želimo da pružimo partije kao u prethodnih nekoliko kola, i nastavimo u dobrom ritmu” rekao je Milko Bjelica.
Kapije „Beogradske Arene” biće otvorene u 16 časova, utakmica se igra od 18 sati, pa će svi simpatizeri i zaljubljenici u crveno-belu boju imati sasvim dovoljno vremena da stignu svojim kućama i prate meč Lige Evrope Arsenal – Crvena zvezda.
Meč 5.kola Evrolige Crvena zvezda mts – Bamberg direktno će prenositi TV „Sportklub”.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama