Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezdinih 112 kao uvertira za Bamberg

Košarkaši Crvene zvezde mts ostvarili su ubedljivu pobedu u 6. kolu ABA lige. U dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ crveno-beli su savladali MZT iz Skoplja rezultatom 112:73.
Košarkaši Crvene zvezde mts upisali su 4. pobedu u ABA ligi. Crveno-beli su igrali bez Tejlora Ročestija i Pere Antića koji su bili na zasluženom odmoru, ali to ni najmanje nije uticalo na igru izabranika Dušana Alimpijevića.
Zvezda je dominirala tokom čitavih 40 minuta protiv MZT-a, bila u sjajnom ritmu i na kraju ubedljivo slavila rezultatom 112:73.
Trener Alimpijević rotirao je sve igrača i u ovoj utakmici. Mladi igrači su dobili priliku, debitovao je i Dragan Apić koji je imao fantastičnu rolu u okršajima sa iskusnim Jure Lalićem.
Svi ciljevi su ispunjeni – ubedljiva pobeda i zadržana svežina u timu što je izuzetno važno jer već u četvrtak u Beogradskoj areni Crvena zvezda mts dočekuje Bamberg.
Nakon početnog ispitivanja snaga, serija crveno-belih je krenula polovinom prvog perioda. Na krilima fantastičnog Lesora koji je za šest minuta igre došao do dvocifrenog učinka Zvezda je napravila seriju 9:2 i stekla prvu osetniju prednost – 17:10.
Celu prvu deonicu igralo se u veoma brzom ritmu pa zato i ne čudi rezultat 28:23. MZT je bio u igri zahvaljujući šutu za tri poena, ali je na početku drugog perioda Zvezda zaigrala agresivnije u odbrani i nakon tri minuta serijom 9:4 stekla prvo dvocifreno vođstvo (37:27).
Radičević je sjajno kontrolisao igru crveno-belih u napadu. Lopta se sjajno kretala i izabranici Dušana Alimpijevića su dolazili do čistih situacija za lake poene. Kada se na sjajnu igru u napadu pridružila i bolja odbrana , razlika je rasla – trojka Radičevića, asistencija za debitanta Apića i razlika je iznosila plus 15 (54:39). Dvocifrena prednost je sačuvana i do poluvremena pa su crveno-beli otišli na odmor sa plus 12 (58:46).
I u nastavku igre dobra odbrana je donosila poene iz tranzicije. Takva igra prijala je Zvezdi. Dobar početak treće četvrtine crveno-belih polako je rešavao pitanje pobednika.
MZT je teško pronalazio put do koša, a Zvezda je dobru odbranu materijalizovala sjajnim kontranapadima. Poentirali su iz tranzicije redom Jovanović, Bjelica, Feldin, Lazić… pa ponovo Bjelica i Jovanović. Prednost je rasla i na 14 minuta do kraja meča iznosila velikih plus 29 – 77:48.
Serija 19:2 je u potpunosti razrešila pitanje pobednika. Trener Dušan Alimpijević nastavio je da rotira igrače, daje priliku najmlađima i čuva svežinu u timu za meč protiv Bamberga.
Rezultat nije ni najmanje ispaštao, naprotiv. Mlada petorka crveno-belih nastavila je u istom ritmu. Recept je bila odlična odbrana i brza tranzicija. Zvezda je već na kraju 3. deonice na svom kontu imala 91 poen i čak 37 poena prednosti – 91:54.
Crvena zvezda mts – MZT Skopje Aerodrom 112:73 (2823, 30:23, 33:8, 21:19)
Crvena Zvezda mts: Kešelj, Radičević 17 (10as), Dangubić 2, Davidovac 8, Lazić 2, Dobrić 7, Feldin 15, Apić 13, Janković 11 (7as), Lesor 14, Jovanović 11, Bjelica 11.
MZT Skopje Aerodrom: Garsija 2, Stajić 3, Mekić 6, Lalić 14, Penov 6, Minčev, Trajkovski 30 (7ask), Mamuzić, Stojanovski 9, Maslinko 2, Baili.
Dušan Alimpijević:

”Višestruko važna utakmica za nas. Prvo, da se pobedi ubedljivo kao večeras, a drugo da se razigraju igrači koji su bili stegnuti u poslednje vreme. Ovo je deseta utakmica od početka sezone i mi i dalje nismo kompletni. Mi smo ceo pripremni period izneli bez nekoliko igrača, a onda početak sezone bez Lazića i Dobrića, a potom bez Dangubića…

Odlučili smo se da danas odigramo bez Tejlora Ročestija i Pere Antića. Mnogo mi je drago zbog Nikole Radičevića koji je sjajan momak, dobro dete. Meni je veoma lepo kada ukrade loptu i onda ide ’’jedan na nula’’ i ostavi asistenciju za saigrača. Čestitam mu na sjajnoj partiji.
Ročesti je dobio udarac. To je povreda koja ne može da se pogorša i nije bilo potrebe da rizikujemo danas. Antić je još protiv Makabija osetio zatezanje u listu. On tu povredu ima već neko vreme, a samo je pitanje kada ćemo se odlučiti da kreće sa lečenjem. Prilično sam siguran da ćemo bez njega protiv Bamberga, dok verujem da će Ročesti biti u sastavu.

Mi smo tim koji raste i kom je potrebno da dođe do samopouzdanja. Ne samo šest igrača koji su vodeći po minutaži, već i preostalih šest”

Nikola Radičević:
”Veoma bitna pobeda za nas da posle paklenog ritma za nama potvrdimo dobre stvari koje smo radili u Evroligi. Želeli smo da se vratimo na pobednički kolosek u ABA ligi jer je ona za nas najbitnija. Odigrali smo dobar meč. Ono što mi želimo je agresivna odbrana i mnogo trčanja. Svi momci su odigrali sjajno i mislim da se izostanci Pere Antića i Tejlora Ročestija nisu mnogo primetili”
Vest preuzeta sa sajta KK Crvena zvezda
Скочи на траку са алаткама