Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши СДЦЗ

Prva pobeda crveno-belih u BPŠ Superligi

Odbojkaši Crvene zvezde savladali su posle velike borbe Spartak u Ljigu sa 2:3, po setovima 24:26, 25:20, 27:25, 22:25, 9:15, u 3. kolu BPŠ Superlige Srbije.

Crveno-beli su do prve pobede u novoj sezoni došli posle pet setova i preokreta koji su napravili, iako je domaćin vodio sa 2:1 i imao prednost u četvrtom setu. Ispostavilo se da je Spartak bio vrlo tvrd orah za našu ekipu koja je osvojila prve bodove u Superligi.

Na početku prvog seta domaćin je bio bolji rival. Sjajnim servisima Milovanovića Spartak dolazi do vođstva od 9:3. Međutim, crveno-beli su se brzo konsolidovali. Uzvratili su odličnim servisima. Prvo je Milutin Nejić zabeležio as, potom Nikola Jovanović, a zatim i kapiten Aleksandar Gmitrović, posle čijih servisa je naš tim uspeo da izjednači 11:11. Igrao se poen za poen, a Nikola Petrović je svojim prvim asom doveo naš tim u vođstvo (15:16). Ponovo je usledila rezultatska klackalica, da bi domaći vezali dva poena za vođstvo od 21:20, nakon čega je Kobiljski zatražio tajm aut. Zvezda je uzvratila preko Nejića, a onda i blokom Petrovića ponovo povela. Gmitrović je doneo set loptu našem timu, ali su domaći uspeli da izjednače. Ponovo je kapiten bio na visini zadatka, doneo novu set loptu koju ovoga puta crveno-beli koriste – 24:26.

Posle izjednačenog početka drugog perioda igre, Spartak je uspeo da nakon tehničkog tajm auta veže tri poena i povede sa 15:11 zbog čega je Kobiljski zatražio tajm aut. Novu seriju domaći prave na servis Lazarevića. Milovanović je uspeo da zabeleži dva bloka, a Spartak je poveo sa 22:14. Domaćin dolazi do sedam set lopti, ali Zvezda uspeva da veže tri poena, blokom Nikole Jovanovića i asom Nikole Stokovića. Ipak, Spartak je iskoristio četvrtu set loptu da izjednači – 25:20.

Prvu ozbiljniju prednost u trećem setu Spartak je stekao vezavši tri poena za 11:8, ali su naši odbojkaši blokom Petrovića i poenom Gmitovića izjednačili. Igralo se veoma čvrsto na obe strane, a ekipe su se do same završnice smenjivale u vođstvu. Zvezda je posle greške domaćih prva stigla do set lopte. Stoković je tada ušao umesto Jovanovića, ali je Spartak uspeo da izjednači, pa je Kobiljski zatražio tajm aut. Domaći su potom stigli do set lopte, ali je Mašulović odličnim blokom doneo novo izjednačenje. Lazarević je doneo Spartaku novu set loptu koju su iskoristili i poveli sa 2:1 – 27:25.

Odbojkaši Spartaka poveli su sa 17:14 u četvrtom setu, pa je Kobiljski zatražio svoj prvi tajm aut. Zvezda je uspela da se posle bloka Mašulovića i asa Gmitrovića primakne na poen zaostatka, ali su onda usledile dve greške naših odbojkaša zbog čega je Zvezdin strateg iskoristio i drugi tajm aut. U samoj završnici crveno-beli su vezali četiri poena, Gmitrović, Nejić dva poena i blok Jovanovića doneli su našim odbojkašima preokret (21:23). Nejić je potom doneo dve set lopte, a onda i as servisom izjednačenje – 22:25.

Do prednosti u odlučujućem petom setu Zvezda je stigla poenima Nejića i Gmitrovića za 2:5. Na promenu strana posle bloka Mašulovića naš tim odlazi sa vođstvom od 5:8. Spartak uspeva da se primakne na samo jedan poen (8:9), ali naša ekipa osvaja narednih pet poena i dolazi do šest meč lopti. Drugu su crveno-beli iskoristili za 9:15.

Najefikasniji u Zvezdi bio je kapiten Aleksandar Gmitrović sa 28 poena, a sjajnu partiju pružio je i Milutin Nejić koji je osvojio 20 poena. Dvocifren je bio i Nikola Jovanović koji je osvojio 10 poena.

Odbojkaše Crvene zvezde u sredu (18 časova) očekuje duel osmine finala Kupa Srbije protiv Mladog radnika u Požarevcu, adok će narednog vikenda u 4. kolu BPŠ Superlige Srbije dočekati Novi Pazar.

SPARTAK (Lj) – CRVENA ZVEZDA 2:3 (24:26, 25:20, 27:25, 22:25, 9:15)

Ljig – Dvorana: OŠ Sava Kerković. Gledalaca: 150. Sudije: Milan Milošević i Jovan Jovanović. Trajanje meča: 127 minuta.

SPARTAK: Maksimović, Marinković 15, Šajić, Gajević 20, Matić, Đorđević 19, Lazarević 9, Oković 2, Milovanović 17, Janković (libero). Nisu igrali: Jestrović, Mirković. Trener: Marko Simić.

CRVENA ZVEZDA: Jevtić (libero), Stoković 1, Gmitrović 28, Mašulović 8, Petrović 5, Nejić 20, Jovanović 10, N. Pavlović, Andonović 5, D. Pavlović. Nisu igrali: Nestorović, Dodić. Trener: Dragan Kobiljski.

Vest preuzeta sa sajta OK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама