Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице СДЦЗ

Crvena zvezda ubedljiva u Pančevu

Odbojkašice Crvene zvezde ostvarile su treću uzastopnu pobedu u BPŠ Superligi Srbije, u 3. kolu, nad Dinamom u Pančevu rezultatom 0:3, po setovima 13:25, 20:25, 16:25.

Crveno-bele su nakon tehničkog tajm auta u prvom setu vezale četiri ponea, dva blokom Milke Stijpić i Sare Vučićević, i rezultatski su odmakle domaćinu (10:15). Odmah potom prave seriju od 1:6 i stiču nedostižno vođstvo (12:21). Do kraja prvog dela igre dozvolile su rivalkama još samo jedan poen i povele sa 13:25.

Drugi set je bio mnogo zanimljiviji. Ekipe su se smenjivale u vođstvu sve do same završnice. Nakon tajm auta Mirjane Musulin naša ekipa pravi seriju od 1:4 i dolazi do prednosti od 18:20. Reaguje i Vladisavljev tajm autom, ali to ne pomaže mnogo ekipi Dinama. Domaće osvajaju poen, a potom na servis Milke Stijepić Zvezda vezuje četiri poena. Posle asa Stijepićeve i bloka Nikoline Lukić crveno-bele su stigle do pet set lopti. Drugu je iskoristila Lukićeva da duplira vođstvo svog tima – 20:25.

Zvezda je u trećem setu u potpunosti kontrolisala igru i rezultat. Serijom od 1:7 Crvena zvezda stiče vođstvo od 4:11. U završnici dolazi naša ekipa i do dvocifrene prednosti posle bloka Stijepićeve i greške domaćih (10:20). Blokom Kristine Đurić Zvezda dolazi do devet meč lopti, a nakon nove greške odbojkašica Dinama crveno-bele slave novi trijumf – 16:25.

Najefikasnije u redovima Crvene zvezde bile su Milka Stijepić i Bojana Milenković sa po 13 osvojenih poena.

Crvena zvezda je i posle trećeg kola prva na tabeli sa maksimalnim učinkom, a u narednom kolu naše odbojkašice gostuju ekipi Klek MD Zrenjanin.

Pre tog susreta Zvezdine dame očekuje duel osmine finala Kupa Srbije protiv ekipe Milenijum iz Niša. Iako je bilo predviđeno da se taj susret odigra u Nišu, ipak će se odigrati u Beogradu, u dvorani USC Voždovac, u sredu 1. novembra u 18 časova.

DINAMO – CRVENA ZVEZDA 0:3 (13:25, 20:25, 16:25)

Pančevo – Dvorana: HS Strelište. Sudije: Jovana Vuković i Vladimir Simonović. Trajanje meča: 68 minuta.

DINAMO: Simić, Đurđević (libero), Jovanović 2, Pavlović 9, Ćuk 1, Mihailović, Sorak 4, Petković 2, Jejić, Stojković 6, Marković 14, Mitrović 1. Trener: Aleksandar Vladisavljev.

CRVENA ZVEZDA: Čanak 7, Stijepić 13, Đurić 2, Marković 3, Milunović, Đorđević, Milenković 13, Tasić 3, Bukilić 1, Vučićević 5, Lukić 9, Stepanović (libero). Trener: Mirjana Musulin.

Vest preuzeta sa sajta OK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама