Кошарка Кошарка/Женска кошарка

Košarkašice izgubile u Podgorici

Košarkašice Crvene zvezde poražene su u Podgorici od ekipe Budućnost Bemaks u okviru 4.kola WABA lige, 61-52 (18-13, 15-16, 17-7, 11-16), i tako doživele prvi poraz u sezoni.

Crvena zvezda je dobro otvorila utakmicu i imala prednost tokom većeg dela prve četvrtine, ali je Budućnost serijom 9-0 rešila prvu deonicu u svoju korist, 18-13. Neizvesno je bilo i tokom druge četvrtine, crveno-bele su preko najiskusnijih, Prlje i Stjepanović došle do izjednačenja, a zatim i do prednosti, ali uspela je Budućnost da mini-serijom privede poluvreme kraju i zadrži vođstvo, 33-29.

U trećoj četvrtini Budućnost je prelomila utakmicu u svoju korist. Furiozna serija 15-0 i prednost od 20 poena razlike, dok Crvena zvezda nije uspevala da pronađe rešenje i put do koša punih šest minuta igre. Podgoričanke su iskoristile pad u igri Zvezde da se rezultatski odvoje i u poslednjih deset minuta uđu rasterećenije. Zvezda je postigla samo dva koša iz igre tokom trećeg perioda u Podgorici.

Nisu se predavale izabranice Dragana Vukovića, ali Budućnost je odražavala dvocifrenu prednost do samog kraja. Uspevale su crveno-bele da smanje razliku i da se sa dve serije približe ispod 10 poena minusa, ali pobeda je pripala ekipi Budućnosti.

Najefikasnija je bila Biljana Stjepanović sa 15 poena uz 7 skokova, 11 poena uz 5 skokova postigla je Prlja, 10 poena Mina Đorđević.

Crveno-bele već u subotu u Vršcu očekuje duel 4.kola Prve ženske košarkaške lige Srbije, a u narednom kolu BTravel WABA lige dočekuju ekipe Trešnjevke 2009.

KKŽ Crvena zvezda: I.Katanić 4 (7sk 3as), Stjepanović 15 (7sk), Prlja 6 (2sk 2as 2ukl), Bogićević 7 (8sk 2as), A.Katanić 3 (3sk), Ćirić, Đokić 2 , Naumčev (2sk), Bojović, Đorđević 10 (2sk), Jovanović 2 (3sk), Mišeljić (2sk 2as).

 

Vest preuzeta sa sajta KKŽ Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама