Fudbal Fudbal/Vesti

Milojević – Kad je teško, tada se pokazati

Fudbaleri Crvene zvezde u nedelju, 29. oktobra, od 13 časova igraju meč 15. kola Superlige Srbije protiv Zemuna.

NIK_8847.JPG

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević izneo je svoja očekivanja pred meč u nedelju.

– Čeka nas poslednja utakmica u prvom delu prvenstva, gostujemo ekipi koja je i u sredu pokazala da je dobro organizovana, koja zna šta hoće u svakom trenutku. Svoj kvalitet dokazali su prošle sezone kada su se plasirali u Superligu Srbiju, a sada su svojim igrama potvrdili da im je tu i mesto. Nisam prošle godine bio u srpskom fudbalu, ali svakako je lepa stvar što se ekipa Zemuna vratila u najelitniji rang takmičenja. Ništa od toga nije slučajno jer ih predvodi kvalitetan trener Milan Milanović, jedan od najboljih sa ovih prostora. Zemun je  kompaktna ekipa, igraju dosta diciplinovano i imaju dobre igrače – rekao je Milojević.

Zbog problema sa povredama Zvezdin strateg još uvek ne zna na koje igrače može da računa za susret sa Zemunom.

– Imamo još vremena do utakmice da vidimo kakva nam je kadrovska situacija. U ovom trenutku je sigurno to da su se Milić i Frimpong vratili u takmičarski pogon. Imamo probleme sa Račićem i Stojkovićem, a videćemo koliko je Savić spreman. Rikardinjo je još uvek van stroja.

Nakon meča protiv Zemuna Crvenu zvezdu naredne nedelje očekuje susret sa Arsenalom u Ligi Evrope.

– U ovom trenutku ne razmišljamo o utakmici sa Arsenalom. Mnogo puta smo rekli da nam je prvenstvo prioritet, igrači to znaju, dosta pričamo o tome. U ovom trenutku nam je Zemun preči od Arsenala.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde istakao je da nema potrebe mnogo se osvrtati na umor kod igrača.

– Ne moram posebno da govorim o umoru, on je evidentan. Sa druge strane, mislim da je to sasvim normalno. Mi imamo igrače koji nisu prošli pripremni period, kao i one koji prošle sezone nisu ni igrali takmičarske utakmice. Oni sada igraju stalno. Ko se nije bavio sportom na profesionalnom nivou ne može da zna kakav je psihički i fizički umoran prisutan, ali to je potpuno normalno, ni u jednom trenutku se ne žalimo zbog toga, niti ćemo to ikad raditi. Kada je teško, tada se treba pokazati. Odlično poznajem svoje igrače, znam koliko ko može i nekada znam da oni imaju želju i motiv, ali ih noge ne slušaju. To je tako, dešava se svim ekipama i zaista ne bih potencirao tu temu. Umor je samo činjenično stanje.

Ekipa Vladana Milojevića nema mnogo vremena za uigravanje, ven takmičarskih utakmica.

– Svaki igrač je pojedinac za sebe i mnogo puta do sada sam rekao da ima ljudi sa većim i manjim pragom bola. Ako želite da igrate u velikoj ekipi na evropskom nivou morate da budete spremni na sve napore. Za razliku od nas druge evropske ekipe imaju veliki roster, igrači se smanjuju, a takođe imaju i lige do 23 godine gde se igrači razvijaju. Moj kolega Kosanović je govorio o mladim igračima koji su prošle sezone igrali Omladinsku ligu, a sada su se susreli sa superligaškim fudbalom. Kao da su iz akvarijuma bačeni u more. Ove sezone nažalost nemamo prilike da igramo prijateljske mečeve i da se uigravamo, svaka utakmica nam je takmičarska.

Milojević je još jednom istakao koliko ekipi znači podrška navijača.

– Na nama je da igramo i da dajemo sve od sebe. Znam da su naši navijači uvek uz nas, na svakommeču daju sve od sebe da budu naš vetar u leđa i siguran sam da će tako i u budućnosti biti. Zvezdini navijači su pokazali da su u svakom trenutku uz tim, i u teškim i u lepim trenucima, oni vole svoj klub i to pokazuju iz nedelju u nedelju – poručio je Milojević.

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama