Фудбал Фудбал/Вести

Boaći ušao u istoriju!

Golom protiv Spartaka iz Subotice, naš napadač Ričmond Boaći ušao je u istoriju Crvene zvezde!


Gol Ričmonda Boaćija protiv Spartaka bio je ukupno njegov 13. ove sezone, a 29. u Zvezdinom dresu — u svim takmičenjima. Time je Boaći izbio na prvo mesto liste strelaca kada su u pitanju svi stranci koji su nastupali za Crvenu zvezdu. Boaći je 29 golova uspeo da postigne nakon 40 odigranih utakmica.

Naravno, u statistiku nisu ušli fudbaleri iz bivših jugoslovenskih republika.

Ričmond Boaći je nakon duela sa Subotičanima pretekao Huga Vieiru koji je za sezonu i po u Crvenoj zvezdi uspeo 28 puta da se upiše u strelce. Na trećem mestu liste strelaca kada su u pitanju stranci nalazi se Kadu Mendes, strelac 26 golova.

— Zahvalan sam Bogu što mi je dao priliku da postanem deo istorije ovako velikog kluba. Istoriju ne piše samo jedan čovek. Zahvaljujem se mojim saigračima, oni su veliki deo mog uspeha jer su mi svojojm ljubavlju i timskim duhom koji zajedno gradimo mnogo pomogli na svakoj utakmici i kod svakog gola. Takođe, čitav stručni štab ima važnu ulogu u mojoj igri i mnogo sam im zahvalan na svemu što rade. Veliko hvala i fenomenalnim navijačima Crvene zvezde koji svojom podrškom izvlače na terenu najbolje iz svakog od nas. Veoma sam srećan što sam postao stranac koji je postigao najviše golova u Zvezdinoj istoriji, ali trenutno razmišljam samo o tome kako da postignem još više golova i ostvarim još zapaženiji trag — rekao je Ričmond Boaći.

Čestitamo, Ričmonde!

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама