Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Crvena zvezda – Spartak 1:0 (1:0)

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su 26. utakmicu u tekućoj sezoni i savladali Spartak iz Subotice. Prvi put izabranici Vladana Milojevića slavili su minimalnim rezultatom u nacionalnom šampionatu. Gol odluke postigao je Ričmond Boaći u 22. minutu pogotkom sa bele tačke. Minut ranije isti igrač je fauliran pred golom Subotičana prilikom pokušaja šuta.

540-spartak-43.jpg

Stadion: „Rajko Mitić“
Gledalaca: 4.172
Sudija: Dragan Čolović
Strelci: Boaći u 22′.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Le Talek, Babić, Rodić, Donald, Krstičić, Kanga, Gobeljić, Radonjić, Boaći.
Rezerve: Supić, Anđelković, Milijaš, L. Ilić, Srnić, Adžić, Pešić.

Spartak: Ostojić, Šimura, Jočić, Nikolić, Ivanović, Hajdin, Savković, Čečarić, Stojković, Ćalasan, Radovanović.
Rezerve: Jović, Kerkez, Torbica, Glavčić, Šormaz, Vukčević, Bakmaz.

Današnji susret nije ponudio mnogo uzbuđenja i pored toga što gosti sa severa Srbije nisu na najveći srpski stadion došli sa belom zastavom već sa željom da se nadigravaju.

Prvi deo igre bio je dosta sadržajniji od nastavka. Obeležile su ga dve golmanske greške, prvo Borjana kome je lopta prošla ispod noge, a nakon toga i golmana gostiju Ostojića koji je loše ispucao loptu ali je kao i njegov kolega sa suprotne strane uspeo da ispravi propust.

Pored postignutog gola, crveno-beli su imali još nekoliko prilika preko Kange Radonjića. Takođe i na drugoj strani Subotičani su, pored ove sezone odlične odbrane Crvene zvezde, uspeli da stvore nekoliko izglednih situacija koje istina nisu stvorile mnogo problema Zvezdinom čuvaru mreže.

Žestok ritam utakmica vidno se primećuje na igračima najtrofejnijeg srpskog kluba. U drugom poluvremenu zbog manje povrede i iz predostrožnosti zamenjen je Filip Stojković, fudbaler koji je odigrao ubedljivo najviše minuta u Milojevićevom timu.

Drugi deo utakmice protekao je u igri na sredini terena uz dodatak u vidu dva prodora Radonjića po desnoj strani. Upravo su te situacije, uz šansu Boaćija na odličnu asistenciju Kange bile jedino vredne pomena u nastavku susreta.

Štoperski tandem koji su danas činili Le Talek i Babić uz pomoć ostatka ekipe otklonio je sve potencijalno opasne napade Subotičana. Zahvaljujući danas osvojenim bodovima crveno-beli ponovo su odmakli najbližem pratiocu na četiri boda.

Vremena za odmor nema. Već za vikend sledi gostovanje u Gornjoj Varoši ekipi Zemuna, ekipi koja se posle deset godina vratila u najviši rang srpskog fudbala. Utisak je da će podjednako važnu ulogu u pripremi utakmice imati stručni štab i medicinski blok Crvene zvezde. Ekipu je potrebno što pre oporaviti fizički i psihički jer pred timom iz Ljutice Bogdana do zimske pauze ostalo je još 12 mečeva što ukupno daje brojku od 38 takmičarskih susreta za jednu polusezonu.

Na svemu do sada prikazanom svi iz tabora crveno-belih zaslužuju sve pohvale.

 

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама