Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Crvena zvezda – Mladost 2:1(2:0)

Crvena zvezda je u okviru 14. kola Superlige Srbije zabeležila pobedu rezultatom 2:1, i na taj način dobro odgovorila nakon poraza od Arsenala.

540-mladost-53426.jpg

Stadion: „Rajko Mitić“
Gledalaca: 6.780
Sudija: Jovan Šegrt (Beograd)
Strelci: Pešić u 26′, Račić u 40′ za Crvenu zvezdu, a Radivojević u 50′ za Mladost.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Le Talek, Babić, Rodić, Račić, Krstičić, Milijaš, Srnić, Adžić, Pešić.
Rezerve: Supić, Gobeljić, Anđelković, Donald, L. Ilić, Radonjić, Joveljić.

Mladost: Rosić, Andrić, Pešić, Milošević, Šatara, Sinđić, Tumbasević, Pavlović, Radivojević, Marić, Trifunović.
Rezerve: Zečević, Vang, Cuckić, Marinković, Milosavljević, Golunović, Marković.

Iako im je u mislima donekle sigurno bila utakmica sa Arsenalom, fudbaleri Crvene zvezde uspeli su da zabeleže novu pobedu u Superligi, što je takođe važno — bez većih problema. Šef struke Vladan Milojević izveo je donekle promenjen sastav u odnosu na utakmicu u četvrtak. Babić je ponovo pronašao svoje mesto u startnoj postavi, zasluženi odmor dobio je Donald umesto kojeg je zaigrao Račić. Kapiten na ovoj utakmici ponovo je bio Nenad Milijaš koji je zabeležio svoj 220. nastup u dresu Crvene zvezde. U timu nije bilo Boaćija, a na klupi se našao i RadonjićLuka Adžić je posle tri gola Dinamu u Kupu ponovo zaigrao u startnoj postavi.

Prvi deo igre protekao je bez mnogo uzbuđenja. Crvena zvezda je polako pojačavala ritam kako je vreme prolazilo, i na kraju je došla do onoga što je želela, a to su golovi. Mladost je samo jednom zapretila preko Pavlovića, ali Borjan je bio oprezan. Na drugoj strani, prvu ozbiljnu akciju Zvezda je uspela da ralizuje. U 26. minutu Stojković je uputio idealan centaršut ka Pešiću, a naš napadač glavom sigurno reagovao i zatresao mrežu. Na 2:0 povisili smo u 40. minutu, i to nakon još jedne lepe akcije. Uroš Račić je povukao loptu, dodao do Pešića koji je imao igrača na leđima ali je uspeo da vrati loptu Račiću, a naš mladi vezista precizno i jako šutirao po zemlji u bliži ugao za 2:0.

U pauzi je Milojević izvršio prvu izmenu, i na teren je poslao Luku Ilića, umesto Krstičića. Nije dobro počelo za Zvezdu jer je Mladost posle samo pet minuta uspela da postigne gol. Račić nije najbolje reagovao u odbrani, a Radivojević je to kaznio. Munjevito je reagovao Milojević i na teren je poslao Mičela Donalda koji je svojim prisustvom stabilizovao vezni red Crvene zvezde.

U nastavku je viđeno mnogo slobodnih udaraca za Crvenu zvezdu. Nekoliko puta je pokušao Milijaš, jednom Donald, a Zvezdina desetka je bila najbliža golu sredinom poluvremena. Bio je to veoma snažan šut u dalji ugao, ali isprečila se stativa. Poslednje osveženje u našem timnu bio je Nemanja Radonjić. Zvezda je imala loptu, Zvezda je pokušavala da postigne i treći gol, ali nije uspela da stvori stopostotnu priliku. Sa druge strane, napadi Mladosti su neutralizovani i do kraja utakmice nije bilo promene rezultata.

Već u sredu, Crvena zvezda će igrati ponovo na svom stadionu zaostalu utakmicu iz 9. kola, a protivnik će biti ekipa Spartaka iz Subotice.

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама