Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Zvezda u derbiju bolja od Vojvodine

Vaterpolo klub Crvena zvezda savladao je Vojvodinu sa 10:9, u drugom kolu Regionalne A2 lige.

U derbiju drugog kola crveno-beli su na Dorćolu dočekali Novosađane, a pobedu su obezbedili minut i po pre kraja, kada su poveli 10:7. Međutim, Vojvodina, koja je bila oslabljena neigranjem iskusnog Marka Crvenka, uspela je da priđe na gol minusa. Najefikasniji je bio nekadašnji igrač Vojvodine, a sada golgeter Zvezde, Aleksandar Njegovan, sa četiri gola.

Poveli su domaći sredinom prvog perioda preko Mateje Asanovića, a dva minuta kasnije Njegovan je duplirao prednost. Treću priliku sa igračem više Novosađani su iskoristili preko najiskusnijeg igrača, Marka Ćuka, a pre toga je dve prilike propustio Dragoljub Rogač. U poslednjem napadu Zvezda je imala još dve šanse, ali nije uvećala prednost. Vojvodina je u drugom poluvremenu stigla do preokreta, golovima Vladana Mitrovića i, minut kasnije, Marka Marčete. U nastavku se igralo gol za gol. Vojvodina je vodila 3:2 i 4:3, a Zvezda je kasnije preokrenula i povela 5:4. Posle veoma efikasna tri minuta u drugoj četvrtini, do kraja prvog poluvremena mreže su mirovale.

Prvu veću prednost ekipa Dejana Savića stekla je u uvodnim minutima drugog poluvremena, pošto su Njegovan i Veljko Tankosić povisili na 7:4. Međutim, uspela je Vojvodina da se vrati u igru i u poslednjih osam minuta ušlo se sa rezultatom 7:6. Ponovo su domaći bolje zaigrali i sa dva gola Njegovana posle samo minut igre stigli su ponovo do „+3“. Kristijan Šulc je smanjio na 9:7, a potom se na naredni gol čekalo četiri minuta. Tada je Đorđe Tanasković pogotkom za 10:7 stavio tačku na meč, a Novosađani su do kraja samo ublažili poraz, za konačnih 10:9.

Crvena zvezda – Vojvodina 10:9 (2:1, 3:3, 2:2, 3:3)

Crvena zvezda: Dobožanov (10 odbrana), Tankosić 2, Radović, Kovačević, Šuberić 1, Ilić, Njegovan 4, Toholj, Nikolov, Tanasković 1, Stojanović 1, Asanović 1, Todorovski, Ljubenović.

Vojvodina: Filipović (8 odbrana), Čabrilo, Šiman, Vasin, Mitrović 2, Prekogačić, Ćuk 3, Ćatović, Rogač, Šulc 2, Tintor, Marčeta 1, Ristić, Tubić 1.

 

Vest preuzeta sa sajta Vaterpolo vesti

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама