Кошарка Кошарка/Вести

Zvezda srušila Barselonu

Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts bili su uspešni na premijeri Evrolige na domaćem terenu. Crveno-beli su savladali Barselonu rezultatom 90:82 i upisali prvu pobedu u novoj sezoni najelitnijeg evropskog takmičenja.

Košarkaši Crvene zvezde mts pokazali su da će i u novoj sezoni biti težak protivnik i nepremostiva prepreka najjačim evropskim timovima. U 2. kolu Evrolige crveno-beli su savladali odličnu Barselonu rezultatom 90:82 (24:13, 20:19, 18:25, 28:25).
Izabranici Dušana Alimpijevića ušli su sa mnogo energije u meč na krilima fantastične publike koja je ponovo ispunila dvoranu ’’Aleksandar Nikolić’’ do poslednjeg mesta. Zvezda je kontrolisala igru – iskusniji su povukli kada je to bilo potrebno, a mladi igrači uneli preko potrebnu energiju na teren.
Barselona je za ceo meč vodila samo jednom i to u završnici (79:80). Zvezda nije klonula, pokazala je karakter i svoju snagu. Odbrana crveno-belih dozvolila je iskusnom i renomiranom rivalu samo dva poena do kraja, a postigla je devet.
Crvenu zvezdu su do pobede predvodili Milko Bjelica sa 23 poena i Tejlor Ročesti koji je ubacio 22 uz sedam asistencija. Sjajan doprinos dao je i Matias Lesor sa 13 koševa i devet skokova.
Na krilima fantastične podrške Zvezda je ušla fantastično u utakmicu. Tejlor Ročesti je diktirao ritam, a brz protok lopte nudio je otvorene pozicije crveno-belima u napadu. Bjelica i Dobrić za tri, Ročesti iz prodora, Lesor snažnim i autoritativnim zakucavanjima, zasipali su koš Barselone. Odbrana je bila veoma dobra i nakon šest minuta nakon još jednog snažnog zakucavanja Lesora crveno-beli su imali deset poena prednosti – 20:10.
Do kraja deonice Barselona je postigla samo tri poena, a od toga jedan koš iz igre. Crveno-beli su sačuvali vođstvo odličnom odbranom i na kraju prvog perioda rezultat je glasio 24:13.
Barselona je dobrom odbranom uspela da priđe Zvezdi na pet poena zaostatka, ali je tajmaut Dušana Alimpijevića u potpunosti razbudio njegove izabranike. Dobrim rešenjima u napadu crveno-beli su vratili dvocifreno vođstvo i to serijom 11:4. Na poluvreme crveno-beli su poneli dvocifreno vođstvo – 44:32.
Zvezda je odolevala pritisku gostiju koji su zaigrali izuzetno agresivnu odbrani, a razigrao se i Tomas Ertel u napadu. Barselona je prišla na sedam poena zaostatka tri minuta pre kraja trećeg perioda, ali je Pero Antić tada pogodio izuzetno važnu trojku koja je vratila dvocifreno vođstvo, a potom i dva slobodna bacanja.
Međutim u završnici deonice Ertel je pogodio iz prodora, a potom i asistirao Orioli koji je pogodio trojku za 62:57 pred ulazak u poslednji kvartal.
Na početku poslednjeg perioda Ognjen Dobrić je pogodio dve izuzetno važne trojke u nizu koje su odbile nalet Španaca – 70:59. Dvorana je praktično proključala, ali daleko od toga da je posao bio gotov. Gosti su odgovorili serijom 6:0 – trojkom Hange i pogotkom raspoloženog Oriole. Barselona je nedugo potom prišla na četiri poena zaostatka nakon još jednog koša Hange, ali je Bjelica odbio nalet rivala – 75:69.
Iskusni protivnik je pretio, a crveno-beli su čuvali svoje vođstvo na krilima publike. Tri minuta pre kraja utakmice Barselona je nakon kontranapada prvi put povela na utakmici (79:80), a onda je Bjelica pogodio izuzetno važnu trojku – 82:80.
Odgovornost je bila na najiskusnijim članovima Zvezdinog tima. Petorka Ročesti, Feldin, Lazić, Bjelica i Antić imala je zadatak da zaustavi zahuktalu Barselonu. Odbrana je u tim trenucima funkcionisala veoma dobro, a u napadu je Bjelica ponovo ’’izmislio’’ poene, a nkon toga je i Ročesti pogodio. Zvezda je imala četiri poena prednosti na minut i 23 sekunde do kraja (86:82).
Crveno-beli su do kraja utakmice zaustavili Barselonu da ne postigne koš. Sjajna odbrana i odličan napad doneli su Zvezdi na kraju sigurnu pobedu – 90:82.
Crvena zvezda mts – Barselona Lasa 90:82 (24:13, 20:19, 18:25, 28:25)
Crvena zvezda mts: Kešelj, Radičević 4, Lazić, Lazarević, Antić 10 (9sk), Dobrić 9, Feldin 7, Janković 2, Ročesti 22, Lesor 13 (9sk), Jovanović, Bjelica 23.
Barselona Lasa: Serafan 16, Ribas 4, Presi 3, Hanga 10, Navaro 2, Ertel 14 (11as), Vezenkov 4, Kurucs, Oriola 8, Koponen 5, Antić 10 (8sk), Moerman 6.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама