Hokej

Korona prejaka za Zvezdu

Hokejaši Crvene zvezde počeli su svoje takmičenje u okviru drugog kruga Kontinental Kupa protiv ekipe Korone iz Brašova i to porazom 8:4 (5:1, 1:1, 2:2).

Image may contain: one or more people, people playing sports and basketball court

prva trećina pokazala je da Zvezda na žalost nema šta da traži u ovom meču. Korona već u 3. minutu dolazi u vodstvo od 1:0 golom Ede Mihaljeva. Ipak, Zvezda uspeva nakon svega 25 sekundi da izjednači na 1:1 preko Ilje Olonova, ali to je bilo sve što su crveno-beli prikazali u ovoj trećini. Već u sledećem napadu Mejson Vilgoš dovodi Koronu u vodstvo (2:1). U 9. minuti Brejden Vols postiže treći gol za Koronu i vodstvo od 3:1. Nisu domaćini stali na tome, pa u 13. minuti isti igrač povisuje vodstvo domaćih na 4:1. Do kraja trećine još jedan gol u mreži Tomaša Kozaka koji je, nakon trećeg gola za Koronu, na golu zamenio Arsenija Rankovića. I onda u 18. minuti Martin Saluga postavlja konačan ishod prve trećina 5:1.

Druga i treća trećina je bila sušta suprotnost prvoj. Tačno je da ni Korona nije igrala punom snagom, ali su izabranici Igora Krivošlika pokazali da mogu da pariraju u nekim segmentima mnogo jačim ekipama od sebe.

U drugoj trećini rezultat je bio 1:1. Prvo je Crvena zvezda smanjila na 5:2 golom Ilje Olonova na asistenciju davida Sefiča, ali Korona već u sledećem napadu postiže gol za 6:2. Strelac je bio Evan Stoflet.

U poslednjem periodu igre prvo Korona postiže sedmi gol (strelac Brejdon Vols), a zatim i osmi (Gergo Biro) i to je bilo ogromnih 8:2. Ali Zvezda do kraja utakmice uspeva da postigne još dva pogotka. Prvo je David Sefič na asistenciju Ilje Olonova smanjio na 8:3, a pred sam kraj Luka Vukićević na asistenciju Pavla Podunavca ublažava poraz za konačnih 8:4.

Zvezda sutra igra svoj drugi susret protiv Jegešmedvek Miškolca od 13 časova i 30 minuta.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama