Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Crvena zvezda – Arsenal 0:1 (0:0)

Fudbaleri Crvene zvezde nažalost na svojoj koži danas su osetili svu nepravdu koju najpopularniji sport može da priredi. Držali su junaci Vladana Milojevića na konopcima jedan od najboljih timova današnjice čitav meč, ali su na kraju susreta bojište napustili pognute glave.

540-arsenal-3634.jpg

Stadion: „Rajko Mitić“
Gledalaca: 52.000
Sudija: Benoa Bastien (Francuska)
Strelci: Žiru u 85′.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Le Talek, Savić, Rodić, Donald, Krstičić, Kanga, Radonjić, Srnić, Boaći.
Rezerve: Supić, Gobeljić, Babić, Račić, Milijaš, Adžić, Pešić.

Arsenal: Čeh, Debiši, Elneni, Holding, Kokelan, Vilok, Nelson, Meitland, Vilšir, Volkot, Žiru.
Rezerve: Mejsi, Tutu, Akpom, Dasilva, MeGuan, Nketia, Šeif.

Najpre zahvaljujući iskustvu i majstoriji Žirua, koji je iskoristio jednu od tri ozbiljne prilike londonskog tima na čitavom meču i doneo svom timu trijumf zahvaljujući kome četa Arsena Vengera ima maksimalnih devet bodova posle tri odigrana duela u Ligi Evrope.

Iskusni francuski strateg, najdugovečniji trener Premijer Lige imao je ozbiljnog takmaca u trenerski „golobradom“ Vladanu Milojeviću, koji nije pokazao već dokazao da izrasta u stratega evropskog kalibra.

Srce puno, duša puna, glava vruća ali ponos kao Marakana. Odakle početi, kome prvom odati naklon do poda? Da li SavićuLe Taleku i kasnije Babiću koji su uštopovali jednu od najboljih evropskih navala dozvolivši im da posle 14 minuta prvi put ugroze Borjana 70 minuta kasnije kada je već pomenuti Žiru postigao odlučujući gol.

Na drugoj strani, strpljivom, organizovanom, taktički besprekornom postavkom, Crvena zvezda je nekoliko puta primorala rivala, pre svih Petera Čeha da vadi kestenje iz vatre. Dugo će u glavama Zvezdaša ostati detalji iz 26. i 31. minuta prvog poluvremena. Posle kornera KrstičićaBoaći se oslobodio čuvara ali je njegov udarac glavom završio na prečki. A šta tek reći za šansu Radonjića. Neumorni Srnićprošao je po desnoj strani, uposlio Radonjića koji je topovski tukao, međutim Čeh je pokazao svu svoju klasu i zašto je jedan od najboljih golmana na planeti.

Nema se šta zameriti momcima u crveno-belim dresovima. Naprotiv zaslužili su svaki promukao glas, aplauz, otpevanu pesmu više od 50 hiljada navijača. Ispustili su renomiranog rivala tek u finišu, ali i pokazali da mogu da se nose sa renomiranim timovima. Sada im je neophodna podrška sa svih strana kako bi se što pre oporavili, prvenstveno psihološki za naredne izazove.

U drugom poluvremenu ponovo je Zvezda bila ta koja se pita. Pa čak i posle rezultatskog zaostatka, vidno iscrpljena i sa igračem manje, četa Vladana Milojevićajurišala je ka golu Arsenala ali nažalost, nije uspela da osvoji ni bod. Koji je bez ikakve dileme zaslužila.

Pokušaj Krstičića glavom bilo je prvo uzbuženje u nastavku meča, zatim je Srnić iskoristio kiks gostujućih defanzivaca, ali Čeh je danas bio nesavladiv.

Sudija Bastien je korektno odradio svoj posao, mada ostaje otvoreno pitanje drugog žutog kartona koji je pokazao Rodiću u 80. minutu. Francuz se tek naknadno mašio za džep i poslao levog beka najtrofejnijeg srpskog kluba 10 minuta pre svih u svlačionicu.

Šteta, ogromna šteta što se takav velikan provukao na Marakani, ali sa ovakvom igrom Žiruu, Volkotu, Vilširu i ostalima ni Emirates stadionu sigurno neće biti lako.

Fenomenalnom Milojeviću i čitavom stručnom štabu ostaje da što pre povrate ekipu i ponovo izvedu na pobednički kolosek. U nedelju u okviru domaćeg šampionata na Marakanu dolazi ekipa Mladosti iz Lučana.

Današnjom predstavom Donald i ostatak tima zaslužili su da najveći srpski stadion i u tom susretu bude dobro popunjen.

Glavu gore, idemo dalje, u fudbalu ne postoji juče, vratiće se na drugoj strani, jesu uobičajene fudbalske fraze, ali danas mogu dobiti i drugačiji, realističniji smisao. Mnogi navijači najtrofejnijeg srpskog kluba napuštajući stadion setili su se reči velikog Ljube Tadića.

…E, to vam je Crvena zvezda.

 

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама