Кошарка Кошарка/Вести

Alimpijević: Hvala navijačima, uživali smo

Izvor: KK Crvena zvezda

Trener Crvene zvezde mts Dušan Alimpijević izneo je utiske nakon prve evroligaške pobede u novoj sezoni protiv renomiranog rivala – Barselone.
Košarkaši Crvene zvezde mts ostvarili su veliku pobedu na krilima fantastičnih navijača. Crveno-beli su bili bolji od Barselone u 2. kolu Evrolige rezultatom 90:82.
Zvezda je kontrolisala tok utakmice gotovo 40 minuta. Crveno-beli su samo u jednom trenutku ispustili vođstvo kada su gosti poveli 80:79. Izabranici Dušana Alimpijevića tada nisu gubili glavu, zadržali su smirenost, dozvolili rivalu samo dva poena do kraja i čak rutinski priveli posao kraju.
Trener Alimpijević energično je vodio meč. Na svom debiju u Evroligi pokazao je raskošni talenat imajući ogroman broj pravovremenih i dobrih odluka. Nakon utakmice sebe nije stavljao u prvi plan, već se skromno zahvalio navijačima, pohvalio navijače i već se okrenuo mislima na teško gostovanje Cedeviti koje sleduje već u nedelju.
” Moram stvarno da se zahvalim za ovako jedan ambijent. Zaista smo uživeli, po ko zna koji put je dokazano da u ovakvim ambijentima padaju veliki timovi i pokazuje se dobar, pravi, pobedničli karakter i da novac nije presudan, naročito u sportu. Za nas je najvažnije je da posle dve utakmice koje smo izgubili na jednu loptu ostanemo stabilni. Pokazali smo vrhunsku reakciju na sledećem treningu, jako poštujem što reaguje na kritiku i što se podređuju timu i što su vrlo koncentrisano ispoštovali detalje koji u ovakvim utakmicama odlučuju pobednika. Posebno važno je što mlađi igrači pokazuju reakciju na ovakvoj utakmici, prave svoju ulogu, gde odmaraju iskusne igrače, koji u najbitnijim momentima pokazuju svežini. Danguba se nadoknadio energijom. Ovo je pobeda tima koji je sazreo u roku od par dana. Naravno da ima prostora za napredovanje, ali ovakve utakmice nas čine većim i boljim. Kroz ovakve utakmice napredujemo. Imali smo i podršku kada smo pali sa razlikom. Po ko zna koji put ova ekipa pokazuje da ne paniči i da u odsudnim trenucima igra pametno’’, rekao je Alimpijević.
Strateg Zvezde upitan je da prokomentariše da li je najvažniji momenat bio što crveno-beli nisu pali nakon vođstva Barselone.
’’Bilo je mnogo bitnih momenata, ali baš dosta. Za mene je najbitniji 37 skokova, bar jedan iše od Barse, koja je u protiv PAoa imala 45. Što je ubacila sedam trojki na procentu od 36, a u ACB 45%. Za mene je to bitan momenat kada se baci na loptu i kada se izlazi na klupu, a ima se prava reakcija i što mlad kad ulazi 15 sekundi pre kraja zna koja mu je uloga i da zaslužuje da bude u Crvenoj zvezdi’’, istakao je trener Crvene zvezde mts.
Alimpijević je potom upitan da prokomentariše koliko njemu lično znači pobeda.
’’Nisam ja ovde da bih se trudio da se bilo kome dopadnem. Vreme će pokazati kad podvučemo crtu. Svako treba da snosni svoji deo odgovnosti. Kada pričam sa igračima tada analiziram i sebe. Ta kritika koja je postala toliko nametljiva na svakom koraku više nas je motivisala na bolje. Pobeda znači mnogo jer je dokaz da smo radili nešto dobro u predsezoni.  Moram da priznam da me raduje jako to što šetajući gradom srećem mnogo pozitivnih ljudi. Mi ne trošimo reči da bismo to pričali. Mi to zaista mislimo. Ja shvatam ljude koji porede Zvezdu, četiri godine na kraju gde vrhunac i novi na startu gde ste najranjiiviji iz milion razloga. Da završimo s tim, značiće još više ako dobijemo potvrdu u Zagrebu. Ako dobijemo Cedevitu, reći ćemo da smo pravi’’, zaključio je trener Crvene zvezde mts.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама