Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Sabadelj siguran, Zvezda bez plasmana u Ligu šampiona

Vaterpolisti Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u Ligu šampiona i takmičenje će nastaviti u Kupu Evrope.

Crvena zvezda - Sabadelj

Crveno-beli su u revanšu treće runde kvalifikacija za Ligu šampiona poraženi u Španiji od ekipe Sabadelja rezultatom 11:8 (2:2, 3:2, 4:1, 2:3). U prvoj utakmici bilo je 6:6, pa je domaćin samo zbog domaćeg bazena imao nešto veće šanse za plasman u grupnu fazu Lige šampiona. Crveno-beli su dobro počeli, vodili su tri puta, ali su Španci do kraja prvog poluvremena preokrenuli, a onda pitanje pobednika rešili u trećoj četvrtini.

Vodila je Zvezda 1:0, 2:1 i 3:2, golovima Stefana Ilića i Marka Radovića u prvoj četvrtini, odnosno pogotkom Aleksandra Njegovana na startu drugog perioda. Međutim, Sabadelj je uspeo da preokrene, a posle izjednačenja Ognjena Stojanovića i da u poslednjim sekundama prvog poluvremena stigne do vođstva od 5:4. Španski predstavnik je ključnu seriju napravio u trećem delu meča, kada je poveo 7:4, a u poslednjih osam minuta ušao sa četiri gola viška (9:5). Zvezda se trgla u odlučujućoj četvrtini, prišla je na „-2“, tri minuta pre kraja, ali je bilo kasno za povratak. Sabadelj je na kraju trijumfovao rezultatom 11:8.

Pored Sabadelja, u grupnu fazu plasirali su se i Jadran Carine, OSC i Breša, dok će u četvrtfinalu Kupa Evrope, pored Crvene zvezde, igrati i Marsej, Sintez Kazanj i Sparatk Volgograd, a njihovi rivali biće Ferencvaroš, Miškolc, Sport Menadžment i Jadran Split.

Generalni utisak je da je Zvezda mogla bolje, pogotovo u prvom meču, kada je mrežu zatresla tek u 20. minutu i nije iskoristila nijednu od sedam prilika sa igračem više. Da su crveno-beli u tom meču trijumfovali bilo bi im daleko lakše u revanšu, gde je prednost ipak bila na strani domaćina. Međutim, za Zvezdu je uspeh i nastavak takmičenja u Kupu Evrope, gde će imati još najmanje dve odlične utakmice.

 

Vest preuzeta sa sajta Vaterpolo vesti

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama