Fudbal Fudbal/Vesti

Milojević — Zvezda zaslužuje ovakvu utakmicu

Samo jedan dan preostao je do odigravanja utakmice koju svi navijači Crvene zvezde sa nestrpljenjem očekuju. Crvena zvezda i Arsenal će u četvrtak, 19. oktobra, po treći put u istoriji odmeriti snage u evropskim takmičenjima.

540-miloje-435 (1).JPG

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević govorio je o utakmici koja predstoji, igračkom kadru, protivniku, navijačima…

— Konačno možemo da pričamo i o ovoj utakmici. Očekujemo spektakl jer nam dolazi jedna od najboljih svetskih ekipa, iz prvenstva koje je po mom mišljenju najbolje u Evropi. Svima nama je bilo drago i na samom izvlačenju kada smo dobili Arsenal jer svi dugo čekamo na takvu utakmicu. Zvezdi su ovakve utakmice potrebne jer ništa manje Zvezda sa svojom istorijom ne zaostaje za Arsenalom, a dugo nas nije bilo na evropskoj sceni. Arsenal je ekipa koja igra lep, moderan fudbal. Mi ćemo sepotruditi da se suprotstavimo na najbolji mogući način. Nismo se specijalno pripremali jer ja imam apsolutno poverenje u moje igrače, a dodatni motiv im nije potreban. Imaćemo veliku podršku, a znate da ja ništa ne obećavam, nikada i nisam.

O ekipi Arsenala Milojević se izrazio veoma pohvalno iako u domaćem prvenstvu ima određenih poteškoća.

— Mislim da je Arsenal dovoljno iskusna ekipa, i njihovi porazi su bili svi u Premijer ligi. Imali su čistu pobedu protiv BATE-a na strani. Ta dva takmičenja nemaju mnogo dodirnih tačaka. Premijer liga je ozbiljno takmičenje, najbolje na svetu. Možda oni sutra igraju rasterećenije, imaju šest bodova iz dva kola i favoriti su u grupi. Atmosfera će biti vrela, ali koliko će to njima praviti problem, ne znam. Voleo bih da im napravi problem.Ako i ne dođu u najjačem sastavu, ne mislim da nas time potcenjuju, gospodin Arsen Venger nikoga ne potcenjuje. Oni igraju dosta takmičenja i imaju svoju filozofiju jer ni sami ne znate koje takmičenje je teže. Imaju veliki fond igrača baš zbog toga. Ne bih rekao da je bilo koji njihov sastav kombinovani sastav, koju god ekipu da izvedu oni su moćan tim — ističe Milojević.

Zvezdin trener neće moći da računa na sve igrače.

— Van ekipe će sigurno biti Milić koji je juče počeo sa treninzima, kao i Rikardinjo i Frimpong zbog povreda. Što se Kange tiče, videćemo sutra pred utakmicu kakvo je njegovo stanje. On je nama bitan igrač, kao što su i mnogi drugi, on povredu vuče još od Kelna.

Crvena zvezda je u prethodne dve utakmice u grupi do određenih minuta uspevala fizički da parira protivnicima, ali pri kraju utakmica dolazilo je određenog pada.

— Videćemo sutra koliko možemo fizički da ispariramo. Igraćemo onako kako uvek igramo. U fudbalu se mora mnogo dublje gledati da bi se razumelo. Posle utakmice sa Kelnom sam objasnio neke stvari i neću da se vraćam na to, Arsenal dolazi iz prvenstva u kojem svakog vikenda igraju na maksimumu. Utakmicama se održavaju forma i fizička sprema, ne na treninzima kao što se kod nas interpretira. Nije ovo individualni sport gde vi sami trčite na 100 metara. U fudbalu utiče i psihologija, trema, taktika, kao i naravno fizička priprema. Sutra ćemo videti kako će to izgledati.

Milojević je istakao da mu je mnogo značila svečanost koja je organizovana u čast generacije koja je 1978. eliminisala Arsenal iz Kupa UEFA.

— Juče smo imali svečanost, ovde je sa nama bila ekipa iz 1978. godine. Ja sam tada imao osam godina, i juče mi je bilo puno srce kada sam ih video na okupu. Sve što sam o njima znao i čuo je zahvaljujući pričama mog oca, i jučerašnji događaj mi je mnogo značio, to su trenuci koji ne mogu da se kupe. Voleo bih da posle mnogo godina i ovu generaciju danas pamte po lepom.Rezultat iz 1978. je za veliko poštovanje. Meni mnogo znači podrška tih legendi kluba. Svaki njihov savet znači i meni i momcima. PomenućU ponovo da su oni mnogo uticali na moju karijeru, što trenersku, što igračku. Uvek sam spreman da čujem njihov savet i drago mi je što pokazuju i danas svoju veličinu svojim optimizmom i pozitivnom energijom.

Stadion je rasprodat dva dana pre odigravanja utakmice, a Zvezdin trener je za kraj imao komentar i na tu činjenicu.

— Naši navijači su već pobedili u ovoj utakmici. Sada je na nama da ih pratimo, a oni će nam u tome pomoći — zaključio je MIlojević.

 

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama