Фудбал Фудбал/Вести

Milijaš – Ne pristajemo na bod

Uoči meča grupe „H“ Lige Evrope koji Crvena zvezda u četvrtak igra protiv Arsenala Zvezdin kapiten Nenad Milijaš istakao je das vi igrači sa nestrpljenjem iščekuju početak utakmice.

vestNIK_5839.JPG

– Kao i navijači, i mi igrači jedva čekamo utakmicu. Ne bih potcenjivao druge ekipe u grupi, ali se zna da je Arsenal najveće ime, kao i jedno od najzvučnijih imena uopšte u svetskom fudbalu. Meni je drago što će svi moji mladi saigrači imati šansu da igraju protiv Arsenala, jer su to utakmice koje se pamte čitavog života, koje se prepričavaju, baš kao što je to slučaj sa generacijom koja je pobedila Arsenal 1978. godine. Nadam se da ćemo mi pružiti dobru partiju, da ćemo odigrati onako kako možemo i kako radimo i treniramo, jer nam to do sada daje rezultate. Ne vidim zašto tako ne bi bilo i protiv Arsenala. Oni su živi ljudi, jesu sigurno favoriti i zato ćemo ih poštovati, ali se nećemo uplašiti – rekao je Milijaš.

Zvezdin kapiten istakao je da, kada bi mu neko ponudio, ne bi prihvatio nerešen rezultat.

– Ne bih, jer bi to značilo da ne igramo sutra utakmicu. Bod bi nam sigurno značio u nastavku takmičenja, ali nećemo sigurno igrati na bod. Probaćemo svojom igrom da pobedimo. Jeste Arsenal velika ekipa, ali moji igrači imaju preveliki motiv, biće pun stadion. Kada biste pitali i ostale mislim da većina ne bi prihvatila, ne zato što mi mislimo da smo bolji, ali ne treba nam oduzimati šansu i nadu. Radili smo, spremali se za utakmicu, odigraćemo na najbolji način pa ćemo videti šta će biti.

Nenad Milijaš deo karijere proveo je u engleskoj Premijer ligi.

– Pričali smo, možda više o poslednjoj utakmici ovakvog ranga koju smo igrali protiv Bajerna, a manje o periodu u Premijer ligi. Znaju oni šta je Arsenal, gledaju ga svakog vikenda na televiziji. Ne treba im dodatno objašnjavati kakva je ekipa i kolika je njena veličina. Bitno je što takav jedan Arsenal dolazi na Marakanu i što su ovi igrači zaslužili posle mnogo godina da takvu ekipu dovedu na svoj stadion. Svesni su oni toga, znaju šta mogu da dobiju, ne mogu da izgube mnogo. Imamo još uvek vremena da se uz šefove instrukcije spremimo. Svi smo svesni značaja utakmice. Pokazali smo da možemo da igramo dobro kad smo zajedno. Dug put smo prešli do ove utakmice, mnogi nisu verovali u nas, ali najbitnije je da mi verujemo u sebe.

Veliko interesovanje za meč i potražnja karata nisu zaobišle ni naše prvotimce.

– Bilo je mnogo poziva i porodice i prijatelji, svi pokušavaju da dođu do karata. To su slatke muke za nas, mnogo vremena smo čekali da dođemo u situaciju da moramo da jurimo i tražimo karte. Sve smo stigli da obezbedimo i sada možemo da se fokusiramo samo na utakmicu i na ono što nas očekuje na terenu.

Zvezdin kapiten ističe da podrška ekipi mnogo znači pred sutrašnji meč.

– Znamo da su navijači naš 12. igrač. Stadion je već rasprodat, svi smo svesni da će sutra, čak i oni koji nisu našli kartu, kraj televizora pratiti utakmicu. Najbitnija tema će biti Crvena zvezda. To je pritisak, ali zaista lep. Zahvalio bih se našim navijačima koji nam pružaju podršku na svakoj utakmici, protiv koga god da igramo. Sutra je  pred nama veliki meč, znamo svi šta nam je činiti, borićemo se koliko god možemo. Videćemo šta će biti na kraju – poručio je Milijaš.

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама