Intervjui Hokej

Predstavljamo vam: Mateja Popović (U16)

Saradnja našeg portala i hokejaškog kluba Crvena zvezda uspešno se nastavlja. Ovaj put uz pomoć trenera slekcije do 16 godina, Marka Juloskog, predstavljamo vam igrače iz te kategorije. Prvi među njima je Mateja Popović koji je na poslednje dve utakmice (pobede protiv Jesenica i Maribora) dao 2 gola i zabeležio 4 asistencije. Želja nam je bila i da čujemo kako oni vide hokej, kao igru, i koji su im želje i snovi.

Sa koliko si godina počeo da igraš hokej i odakle ljubav baš prema ovom sportu?
Prvi put sam stao na led sa tri godine, a godinu dana kasnije sam dobio svoj prvi štap i počeo da treniram hokej. Odmah sam ga zavoleo i ta ljubav traje i danas. Za mene je hokej najzanimljivija i najlepša igra.
Koliko truda i rada je potrebno da bi opstao u hokej?
Ako želiš da budeš među najboljima, potrebno je uložiti veliki trud. Meni to nije teško zato što hokej volim i uživam u ovoj igri.
Image may contain: one or more people
Kako rasteš i prelaziš u više kategorije, hokej postaje sve ozbiljniji. Kako to izgleda sada, kada si u U16 selekciji?
Na ledu sam duže od deset godina, tako da mi igranje na ozbiljnijim utakmicama nije problem već izazov.
Šta je tvoj san što se hokeja tiče?
Kao i većini mladih hokejaša, najveći san mi je da zaigram u NHL-u. Daću sve od sebe da ispunim svoju želju, ma koliko to izgledalo nemoguće.
Ko su ti hokejaški uzori?
Sidney Crosby je hokejaš koga najviše volim, a susret sa Fetisovom nikad neću zaboraviti.
Da li si čitao intervjue sa bivšim Zvezdinim hokejašima na našem portalu? Da li si upoznao neke od njih?
Upoznao zam neke od najvećih srpskih hokejaša i od skoro svih sam dobio isti savet – da uživam u igri, da poštujem protivnika, svoje saigrače i trenera, i da nikad ne odustajem.
Kolika su ti pomoć roditelji, a kolika treneri u hokeju i van njega?
Roditelji su mi najveća podrška i uvek su uz mene. Bodre me i hrabre, i sa njima delim svaki uspeh. Treneri su me naučili svemu što znam o hokeju. Moj sadašnji trener, Marko Juloski, bio je i moj prvi trener sa kojim sam prošao dosta toga.
Image may contain: one or more people, people playing sports and outdoor
Kakav si učenik u školi?
Kao i većina mojih saigrača, ja sam odličan u školi i nadam se da će tako biti i u gimnaziji. Nije lako uskladiti školske i sportske obaveze, ali zasada uspevam.
Ideš li na Zvezdine utakmice u drugim sportovima, fudbal, košarka?
Skoro nikad ne idem na druge utakmice, zato što i mi vikendom putujemo i igramo ligaške utakmice, i to najčešće van zemlje, tako da je teško da pratim druge sportove. Kada sam u prilici, više volim da gledam neki derbi kući sa tatom i bratom, ili drugovima.
Da li ti je ovo prvi intervju?
Od kada igramo SLO hokej ligu ovo mi je prvi ovakav intervju. Ali nije mi prvi put da pričam o hokeju i uvek mi je drago kada nekog mlađeg od mene privučem na ovako lep sport.
Poruka Zvezdinim navijačima koji vas prate na utakmicama?
Najlepše je kada igrač pogleda sa leda i vidi pune tribine. Uz pomoć navijača mnogo je lakše igrati, a pogotovu podeliti radost posle dobijene utakmice. Hvala im puno i nadam se da će da nastave da nas bodre, a mi ćemo se potruditi da svaku utakmicu odigramo najbolje što možemo.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama