Хокеј

Zvezda pregazila Vojvodinu

U utakmici koja se igrala u okviru IHL, a ujedno se i bodovala za Državno prvenstvo Srbije, Crvena zvezda je bez većih problema savladala Vojvodinu u Novom Sadu, pred 326 gledalaca, rezultatom 1:5 (0:3, 0:1, 1:1).

U prvoj trećini Zvezda je bila više nego ubedljiva. Već u 3. minuti kapiten Marko Brkušanin, na asistenciju Filipa Pajevića, dovodi Zvezdu u vodstvo 0:1. Posle tog pogotka viđena je dosta gruba igra od strane domaćina, koji nije hteo da se pomiri sa činjenicom da se namerio na kvalitetnijeg protivnika. U tome se posebno istakao Filip Mirković koji je zaradio i disciplinsku kaznu od 10 minuta. Zvezda nastavlja svoju dominaciju i to kruniše golom u 12. minuti susreta – 0:2. Strelac je bio Mihail Bučkin na asistenciju Andreja Zwicka. To nije bilo sve za ovaj period igre. U 18. minuti ponovno kapiten crveno-belih oklopnika, Marko Brkušanin, na asistenciju Mihaila Bučkina, trese mrežu domaćih i to je ogromnih 0:3 za Crvenu zvezdu.

Druga trećinapočinje sa tri isključenja Zvezdinih igrača u prvih 10 minuta. Redom su na klupu za kažnjene morali Ivan Anić, Petar Novaković i Ilja Olonov, ali Vojvodina ne koristi ni jednu od tih situacija. U 39. minuti već je 0:4. Nikola Kerezović je bio neumoljiv, a golman Vojvodine mogao je samo da pogledom isprati pak u svoju mrežu.

Poslednji period počinje brzim golom Vojvodine koja smanjuje na 1:4. Strelac za novosadske crveno-bele bio je Relja Radosavljević na asistenciju Maksima Lapteva. Zvezda nije dozvolila Vojvodini da se vrati u meč i Nikola Kerezović svojim drugim golom (54. minut), na asistenciju Uroša Bjelogrlića, dovodi crveno-bele u vodstvo od 1:5 što je bio i konačan ishod ovog susreta.

Crvenoj zvezdi je ovo bila četvrta pobeda u nizu u IHL-u što je sigurno odliča uvertira pred nastupom u Kontinental Kupu.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама