Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Prvi poraz u ABA ligi od Budućnosti 75:79

Prvi poraz crveno-belih u ABA ligi od ekipe Budućnosti u dvorani u Železniku 75:79. Najefikasniji Ročesti sa 23 poena, naredni protivnik u regionalnom takmičenju Cedevita u Zagrebu. U petak debi pred domaćom publikom u Evroligi protiv Barselone.
Košarkaši Crvene zvezde mts doživeli su prvi poraz u ovogodišnjem izdanju ABA lige pošto su pred 2500 gledalaca u dvorani u Železniku izgubili od ekipe Budućnost VOLI 75:79 (16:17, 18:13, 16:22 i 25;27).
Najefikasniji kod crveno-belih bio je Tejlor Ročesti sa 23 poena i 7 asistencija, Džejms Feldin ubacio je 14, dvocifren učinak imali su i Lazić i Lesort sa po 10 poena. U ekipi Budućnosti Nemanja Gordić bio je najefikasniji sa 17 poena.
Rezultatski vrlo ujednačena utakmica u prvom poluvremenu, koje su crveno-beli rešili u svoju korist 34-30, dobila je potpuno drugačiji tok u nastavku.
Pri rezultatu 36:30 košarkaši Crvene zvezde mts imali su tri napada da uvećaju svoju prednost, ali je gost odgovorio serijom dalekometnih šuteva u kojima je prednjačio Nikolić, pa su košarkaši Budućnosti nakon serije 20-4 poveli sa 50:40.
Ipak, crveno-beli su brzo odgovorili serijom 7-0 i ponovo se vratili u utakmicu koja je imala čak 36 promena vođstva. Veliki uticaj na krajnji ishod utakmice imala je i isključujuća tehnička grepka za iskusnog Antića, ali su u samom finišu crveno-beli ipak imali šansu da pobede.

Pri rezultatu 75:77, Džejms Feldin je imao otvoren šut za tri poena, ali je nažalost, bio neprecizan, pa su bodovi otišli u Podgoricu.
KK Crvena zvezda mts:

Kešelj, Radičević, Lazić 10, Lazarević, Antić 3, Dobrić 2, Feldin 14, Janković 4, Ročesti 23+7 as+4sk,Lesort 10+6 sk, Jovanović, Bjelica 9+6 sk.

Dušan Alimpijević, trener Crvene zvezde mts:
“Čestitam Budućnosti na potpuno zasluženoj pobedi, očigledno su je više želeli. To se videlo od prvog minuta. Put i umor ne smeju da se pominju. Morali smo da pobedimo i stavimo tačku na jedan dobar period na početku sezone. Ako sada pričamo o umoru, šta ćemo tek govoriti kada sezona odmakne. Za tempo u kome se mi nalazimo potrebno je da se više igrača uključi. Konstantno ulazim u tu priču. Igrači koji su protiv Žalgirisa imali manju minutažu, trebalo je da neke situacije bolje i lakše reše. Pre svega tu pričam o odbrani. Pošto se ne očekuje da oni rešavaju meč. Nije ovo ni prvi ni jedan poraz. ABA lige je poprilično jaka, preciznije ujednačena. A, na nama je da sprečimo da se ovakve stvari više ne dešavaju.
Ognjen Dobrić, igrač Crvene zvezde mts:
“Imali smo taj pad u trećoj četvrtini koji nas je koštao utakmice. Nismo uspeli da se vratimo. Protivnik je uložio više energije, izgarao je za svaku loptu. Može da se kaže da je umor razlog za pad energije. Ali, to ne može da bude alibi.”
U narednom kolu ekipa Crvene zvezde mts gostuje ekipi Cedevite u Zagrebu, a pre toga u petak očekuje je debi pred domaćom publikom u dvorani „Aleksandar Nikolić” u Evroligi, protiv Barselone.
Vest preuzeta sa sajta KK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама