Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Женска кошарка

Kadetkinje uspešno započele odbranu trofeja

Izvor: SD Crvena zvezda

Kadetkinje KKŽ Crvena zvezda uspešno su započele odbranu šampionske titule u svojoj uzrasnoj kategoriji. Crvena zvezda je na premijeri nove sezone Ženske kadetske lige Srbije savladala Novosadsku ŽKA, 74-53!

KKŽ Crvena zvezda je u protekloj sezoni u svim uzrasnim kategorijama uspela da osvoji šampionsku titulu. Nakon prvog tima, u odbranu trofeja uspešno je krenula i kadetska selekcija crveno-belih.

Iako rezultat prikazuje drugačiju sliku, premijerna utakmica nije bila laka. Mlade novosađanke su se trudile da dođu do iznenađenja protiv šampiona Srbije. Najzaslužnija prvi trijumf u sezoni bila je Marta Mitrović, koja je ostvarila dabl-dabl učinak, 24 poena i 11 skokova, a pridružila joj se Anđela Mitrović sa 10 poena i 10 skokova.

Trener Nemanja Lambergar je nakon meča bio svestan da je svaka prva utakmica specifična.

– Svako otvaranje teško je za bilo koju ekipu, pa i za branioca titule. Kao i svih ovih godina svesni smo da svi žele da nas skinu sa trona, ali je potrebno da to shvate svi članovi ekipe. Sigurno je da će igra biti bolja, a odgovornost pojedinih igrača mora biti veća. Čestitam protivničkoj ekipi na hrabroj i požrtvovanoj igri, a svojim igračicama želim da shvate za koji klub i grb igraju.

U narednom kolu Crvena zvezda gostuje u Kragujevcu, ekipi Radničkog.

Crvena zvezda – Novosadska ŽKA 74-53 (24-19, 15-10, 20-10, 15-14)

KKŽ Crvena zvezda: Vuldridž 7, Vasiljević 7, Runić, Avlijaš, Vulović 9, A.Mitrović 10 (10sk), Ćulibrk 2, Gogin, Bošković 3, Veselinović 5, M.Mitrović 24 (11sk), Drobnjak 8.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама