Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Женска кошарка

Kadetkinje uspešno započele odbranu trofeja

Izvor: SD Crvena zvezda

Kadetkinje KKŽ Crvena zvezda uspešno su započele odbranu šampionske titule u svojoj uzrasnoj kategoriji. Crvena zvezda je na premijeri nove sezone Ženske kadetske lige Srbije savladala Novosadsku ŽKA, 74-53!

KKŽ Crvena zvezda je u protekloj sezoni u svim uzrasnim kategorijama uspela da osvoji šampionsku titulu. Nakon prvog tima, u odbranu trofeja uspešno je krenula i kadetska selekcija crveno-belih.

Iako rezultat prikazuje drugačiju sliku, premijerna utakmica nije bila laka. Mlade novosađanke su se trudile da dođu do iznenađenja protiv šampiona Srbije. Najzaslužnija prvi trijumf u sezoni bila je Marta Mitrović, koja je ostvarila dabl-dabl učinak, 24 poena i 11 skokova, a pridružila joj se Anđela Mitrović sa 10 poena i 10 skokova.

Trener Nemanja Lambergar je nakon meča bio svestan da je svaka prva utakmica specifična.

– Svako otvaranje teško je za bilo koju ekipu, pa i za branioca titule. Kao i svih ovih godina svesni smo da svi žele da nas skinu sa trona, ali je potrebno da to shvate svi članovi ekipe. Sigurno je da će igra biti bolja, a odgovornost pojedinih igrača mora biti veća. Čestitam protivničkoj ekipi na hrabroj i požrtvovanoj igri, a svojim igračicama želim da shvate za koji klub i grb igraju.

U narednom kolu Crvena zvezda gostuje u Kragujevcu, ekipi Radničkog.

Crvena zvezda – Novosadska ŽKA 74-53 (24-19, 15-10, 20-10, 15-14)

KKŽ Crvena zvezda: Vuldridž 7, Vasiljević 7, Runić, Avlijaš, Vulović 9, A.Mitrović 10 (10sk), Ćulibrk 2, Gogin, Bošković 3, Veselinović 5, M.Mitrović 24 (11sk), Drobnjak 8.

Скочи на траку са алаткама