Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Zvezdini mladići remizirali sa Sabadeljom

Crvenu zvezdu deli korak ka plasmanu u Ligu šampiona. Ali na tom putu joj stoji španski Sabadelj sa kojim su crveno-beli večeras odmerili snage u prvoj utakmici, u Beogradu. Nakon velike borbe utakmica je završena nerešeno – Crvena zvezda – Sabadelj 6:6 (0:0, 0:2, 2:2, 4:2).

Prva četvrtina tavrešna je bez golova. Nije bilo velikih uzbuđenja u tom periodu igre, a golmani su se istakli svojim intervencijama. U drugoj četvrtini španci se bolje snalaze i koriste Zvezdine neiskorištene šanse, pa sa dva gola u našoj mreži odlaze na poluvreme sa velikih 0:2.

U nastavku (3/4) se nije puno toga promenilo. Ovaj period igre završava nerešeno (2:2) što špancima daje psihološku prednost pred ulazak u poslednji period igre. Tek tada se budi i publika koja je dupke ispunila tribine bazena “Milan Gale Muškatirović”, što crveno-belima daje vetar u leđa. Puleni Dejana Savića čak uspevaju i da preokrenu rezultat na 5:4, ali španci koriste neke propuste u našoj odbrani i ponovo dolaze u vodstvo 5:6. I onda, kada su svi mislili da će ovo biti krajnji rezultat susreta, Zvezda preko Mateje Asanovića u poslednjim sekundama dolazi do izjednačenja i nade da se u Španiji može ostvariti povoljan rezultat koji će pulene Dejana Savića odvesti u Ligu Šampiona.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама