Vaterpolo Vaterpolo/Vesti SDCZ

Savić: Ovi momci zaslužuju pune tribine, a Zvezda Evropu

Vaterpolisti Crvene zvezde u subotu od 20 sati i 30 minuta na bazenu SC „Milan Gale Muškatirović“ na Dorćolu igraju prvu utakmicu treće runde kvalifikacije za Ligu šampiona, a protivnik je španski vicešampion, Sabadelj.

Crveno-beli su priredili iznenađenje u drugom krugu kvalifikacija, savladali su ruski Sintez i grčki Vuljagmeni, a na žrebu ih je pogledala sreća, pa su dobili možda i najpoželjnijeg protivnika. Ipak, Zvezdi neće biti lako, a toga su svesni i trener i kapiten crveno-belih, Dejan Savić i Đorđe Tanasković, koji su u petak na konferenciji za novinare najavili utakmicu.

– Ovo je prva utakmica Zvezde u Evropi u poslednje tri godine. Očekujemo pun bazen na Dorćolu. To ovi momci zaslužuju, kao što i Zvezda zaslužuje Evropu. Crvena zvezda ove godine igra u novom sastavu. Uspeli smo već i da se ugramo što se videlo na kvalifikacionom turniru u Oradei – rekao je Savić i pozvao publiku da podrži tim.

Plasmanom u treću rundu kvalifikacija za Ligu šampiona tim je ispunio jedan od ciljeva za ovu sezonu.

– Mi već imamo Evropu u džepu pa možemo da budemo za dovoljni. Ali, igrači žele i treba da razmišljaju o Ligi šampiona jer to je veliko takmičenje sa velikim ekipama. Siguran sam, ukoliko se plasiramo, da će to da bude veliki ispit za ove momke. Kroz tih 14 utakmica bi porasli mnogo brže nego što bi bio normalan tok rada.

Poslednja prepreka je vicešampion Španije.

– Imaju nadimak večiti drugi jer su uvek iza Barselonete – našalio se Savić, a onda nastavio: – Sabadelj je klasična španska ekipa. Igraju tradicionalno na fizičku spremu, ne toliko na snagu koliko na plivanje. Imaju nekolicinu igrača koji su pri A ili bivši reprezentativci, kao i nekoliko juniorskih reprezentativaca Španije.

Dejan Savić i Đorđe Tanasković

(Foto: SD Crvena zvezda)

Glavnu sangu rivala strateg Beograđana vidi u koligi sa suparničke klupe.

– Katrakteriše ih trener Salvador Čava Gomez koji će dati onakav stil igre kako je i on igrao. Znači, sa mnogo plivanja i žustrine. Ukoliko uspemo da ne uđemo u njihov ritam i sprečimo im kontre, rezultat bi mogao da bude povoljan po nas.

Zvezda će u subotu biti kompletna.

– Poslednjih sedam, osam dana su probleme imali Asanović i Stojanović. Međutim, u četvrtak su počeli da treniraju i biće u sastavu.

Kapiten crveno-belih, Đorđe Tanasković, istakao je ekipa koju predvodi ima kvalitet.

– Kako smo počeli ovaj evropski put, porazom u Oradei, retko ko je očekivao da možemo da se domognemo treće runde kvalifikacija. Igramo protv ekipe o kojoj ne znamo mnogo, nismo igrali sa njima. S obzirom da se radi o Špancima, očekujem da će da igraju na brzo plivanje, a nadam se da ćemo da budemo brži i agresivniji od njih. To nam je šansa. Ne smemo da uđemo u ritam protivnika. Imamo šanse uz pune tribine. Već imamo osigurano učešće u evropskim takmičenjima ali svi želimo da uđemo u Ligu šampuiona gde su jači protivnici više utakmica. Milsim da imamo kvalitet.

Ulaznice za meč na Dorćolu prodavaće se na blagajni bazena po ceni od 200 dinara, a utakmicu će u direktnom prenosu emitovati Sport klub na drugom kanalu. U drugim utakmicama treće runde kvalifikacija za Ligu šampiona u subotu se sastaju: Marsej – Jadran Carine, OSC –  Spartak Volgograd i Breša – Sintez Kazanj. Revanš susreti zakazani su za 18. oktobar.

 

Vest preuzeta sa sajta Vaterpolo vesti

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama