Фудбал Фудбал/Вести

Milojević – Razmišljamo samo o Mačvi

Mečevima 13. kola nastavlja se Superliga Srbije. Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju ekipu Mačve u subotu, 14. oktobra, od 16 časova na stadionu „Rajko Mitić“.

vest57NIK_3224.JPG

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević izneo je svoja očekivanja od sutrašnjeg meča.

– Posle odigrane Kup utakmice okrećemo se prvenstvu. Igramo pred svojim navijačima protiv ekipe koja je dominantno završila takmičenje u Prvoj ligi Srbije prošle sezone. Mačva se posle mnogo godina vratila u krem srpskog fudbala, imaju sjajne igrače, ali i veliki motiv da iz utakmice u utakmicu igraju što bolje. Pred nama je još jedan meč gde treba da budemo maksimalno pripremljeni. U ime stručnog štaba i fudbalera pozvao bih navijače da dođu u što većem broju da nas podrže, jer nam mnogo znače – rekao je Milojević.

Zvezdin strateg još uvek nije odlučio koju jedanaestoricu fudbalera će sutra izvesti na teren.

– Posle današnjeg treninga videću na koje igrače mogu da računam za sutrašnji meč. Stalno imam dileme u vezi sa sastavom ekipe. Onog trenutka kada ih više ne budem imao znaću da ništa ne valja. Cilj svih nas jeste da u timu postoji zdrava konkurencija i da svaki igrač u datom trenutku da svoj maksimum. Izuzetno sam srećan kada bilo koji fudbaler pruži dobru partiju, kao što je to u sredu bio slučaj sa Adžićem. On je naše dete, iz Zvezdine škole i sigurno će mu veliki podstrek za dalje napredovanje biti golovi koje je postigao protiv Dinama. Takođe, ono što je Pešić uradio za mene je izuzetno važno. Svi treneri vole kada vide prelepe asistencije, kao one koje je Pešić upućivao. Njih dvojica su podjednako zaslužni za golove.

Crvena zvezda ima dovoljan fond igrača da može da isprati takmičenje na tri foronta.

– Mi ove godine igramo prvenstvo i Kup koji nisu ništa manje važani nego Liga Evrope. Pravili smo tako ekipu da možemo da računamo na sve igrače. U trenutku kada fudbaleri izađu na teren, to je najbolji mogući sastav za koji sam se opredelio sa svojim stručnim štabom, tako da ne bih govorio o kombinovanom timu. Ima mnogo faktora koji utiču na igru. Analiziramo svakog protivnika i na osnovu celokupne situacije, tako se opredeljujemo i za sastav. Bio bih najsrećniji kada bismo mogli da pobeđujemo na svakoj utakmici, ali desi se utakmica kao u Kruševcu. Ne bih se mnogo osvrtao na nju, u tom trenutku smo dali sve od sebe, borili smo se, imali smo mnogo šansi, ali nismo dali gol. Možda nam se vratilo za neku drugu utakmicu u kojoj smo imali sreće. To je fudbal, okrećete se, idete dalje, ne treba mnogo razmišljati o tome. Mi igramo svaki treći dan, tu su povrede i putovanja koja utiču na ekipu. Već imamo dvojicu povređenih fudbalera. Frimpong i Rikardinjo će u narednih nekoliko utakmica sigurno biti van stroja. Takođe, dajemo šansu i omladincima, jer su je oni zaslužili svojim zalaganjem.

I pored toga što ih u četvrtak očekuje duel u grupnoj fazi Lige Evrope sa Arsenalom o kome se mnogo priča, fudbaleri Crvene zvezde fokusirani su samo na sutrašnji meč sa Mačvom.

– Moramo da budemo realni. Apsolutno znamo da je taj četvrtak nešto veliko, ne samo za zvezdašku javnost, već i za ceo region. Ali, ja ne želim da pričam o toj utakmici, ona je tek u četvrtak. Moji igrači su svesni da je u ovom trenutku tema samo Mačva. Prvenstvo nam je bitno i samo o tome razmišljamo. Kako koja utakmica bude dolazila i završavala se, tako moramo da se prebacujemo.

U medija se prethodnih dana dosta govorilo o ponudama za Zvezdinog napadača Ričmonda Boaćija.

– Ne znam ništa o tome. To šta se piše u medijima nama nije bitno. Rčmond je juče trenirao sa ekipom, to je sve što mi je važno.

Zvezdin šef stručnog štaba govorio je i o šansi da se fudbaleri iz domaće lige nađu u reprezentaciji Srbije.

– Ima dosta kvalitetnih igrača u našoj ligi i mi treneri se trudimo da svi oni igraju što bolje. Selektor je taj koji na kraju odlučuje ko  će igrati. Ja ću naravno uvek biti subjektivan prema svojim igračima i reći ću da im je mesto u reprezentaciji. Dužnost nas trenera u srpskom fudbalu jeste da dajemo sve od sebe, da radimo vredno i da igrači napreduju uz nas. Krajnji sud o kvalitetu donosi selektor.

Milojević je ocenio svoj učinak, u stilu premijera, nakon nešto više od 100 dana provedenih u Zvezdi.

– Naravno da mogu bolje, u svakom segmentu. Čovek kad radi treba da se trudi da bude što bolji, ja se time vodim. Isto kao i moji igrači, a oni su ministri u mojoj vladi, svi mogu da budu bolji. To je jedini pravi put, pogotvo kod sportista – poručio je Milojević.

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама