Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Mačva 4:0 (2:0)

Na najvećem srpskom stadionu ništa novo. Fudbaleri Crvene zvezde nastavljaju sa odličnim partijama u prvenstvu. U 13. kolu nacionalnog šampionata bez želje za nipodaštavanjem rivala, zabeležena je rutinska pobeda nad šabačkom Mačvom.

540-mačva-54.jpg

Stadion: „Rajko Mitić“
Gledalaca: 7.640
Sudija: Dejan Santrač
Strelci: Boaći u 20′, Protić (ag) u 29′, Pešić u 53′ i L. Ilić u 89′.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Le Talek, Rodić, Donald, Krstičić, L. Ilić, Radonjić, Pešić, Boaći.
Rezerve: Supić, Gobeljić, Babić, Anđelković, Račić, Milijaš, Adžić.

Mačva: Filipović, Protić, Đurišić, Ristivojević, Jevtić, Gemović, Obrovac, Matić, Gjorgievski, Adamović, Jeremić.
Rezerve: Puletić, Pejović, Jovanović, Arsenijević, Milinković, Hrubik, Vladisavljević.

Po dva gola u oba poluvremena bila su dovoljna da više od sedam hiljada navijača zadovoljno ode kućama razmišljajući o mogućnostim Milojevićevog tima na meču koji se na Marakani igra za pet dana. Maksimalno profesionalan pristup susretu i disciplinovanost na kojoj insistira stručni štab ponovo su uzrokovali da trijumf nijednog trenutka ne dođe u pitanje.

Već pre isteka prve dekade utakmice, Zvezda je mogla da načne „provincijski Urugvaj“, međutim udarac Boaćija sa bele tačke odličnom paradom ukrotio je Filipović. Promašaj sa 11 metara nimalo nije destabilizovao najtrofejniji srpski tim, naprotiv usledili su još konkretniji napadi. Jedan takav na malom prostoru izveli su Pešić Krstičić, a najbolji strelac Milojevićevog tima našao se u ulozi egzekutora i na taj način se na najbolji način iskupio za promašeni penal.

Nije prošlo ni pola sata igre a već je bilo 2:0. Radonjić je u svom stilu protutnjao desnom stranom, uputio loptu na peterac gde je defanzivac Mačve neopreznim potezom sprovodi u sopstvenu mrežu.

Bez obzira na postignute pogotke, period od 25. do 45. minuta bio je deo igre u kome je viđeno najviše prilika. Šapčani i pored zaostatka od dva gola minusa, mogli su zadovoljni rezultatom da napuste teren stadiona u Ljutice Bogdana posle prvog dela igre.

U nastavku, crveno-beli su spustili gas, ali opet su bili dovoljno disciplinovani i pokazali ozbiljnost dovoljnu da i na današnjem meču Borjan ostane nesavladan. Sigurno su čuvali loptu igrači manevra i periodično kada se za to ukazivala prilika ozbiljno ugrožavali gol rivala. A da je ubedljivo najbrži igrač lige, Radonjić je demonstrirao i u 53. minutu kada je asistirao Pešiću za treći gol svog tima. Uživanje je gledati mladog krilnog napadača kako sa neopisivom lakoćom pretrčava čuvare i ulazi u opasnu zonu.

Današnjom igrom, ali i svim minulim radom u ovoj sezoni, Donald i ostatak tima, zaslužili su da u četvrtak na teren protiv Arsenala istrče rasterećeni, vrelog srca i hladne glave, da daju sve od sebe i da sa stadiona budu ispraćeni aplauzom i pesmom, bez obzira na konačan rezultat.

Najlepšu pozivnicu Zvezdaši su dobili i od najmlađeg na terenu, supertalentovanog Luke Ilića koji je u poslednjim trenucima meča odlično ispratio gužvu u šesnaestercu i preciznim udarcem, postavio konačan rezultat, Crvena zvezda – Mačva 4:0.

Tim Vladana Milojevića deluje apsolutno dominantno u domaćem prvenstvu, plasirao se u osminu finala Kupa, u Ligi Evropa ima četiri boda iz dve utakmice. U četvrtak na Marakanu, dolazi Arsenal. Crveno-beli su opet u kremu evropskog fudbala, tamo gde po istoriji i uspesima pripadaju. Meč za uživanje, odmeravanje sa jednim od najboljih timova Evrope. Poslastica kakvu armija navijača zaslužuje.

Što ne može niko, možeš ti…

 

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama