Кошарка

ABA: Crveno – beli počeli pripreme za Budućnost

Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts doputovali u Beograd i odmah počeli pripreme za utakmicu 4.kola ABA lige protiv Budućnosti. O predstojećem meču govore trener Dušan Alimpijević, i prvotimac Pero Antić.

Košarkaši Crvene zvezde mts doputovali su u Beogradu u subotu oko 13 časova, a već tokom subotnje večeri odradiće trening pred derbi 4.kola ABA lige protiv ekipe Budućnost VOLI koji se igra u dvorani u Železniku.

Nakon dobre utakmice u Kaunasu koja nije imala srećan epilog po šampiona ABA lige, vremena za bilo kakvu analizu nema, jer nakon Litvanije za manje od 48 sati sledi važna utakmica u primarnom takmičenju za crveno-bele. Toga je svestan i trener Dušan Alimpijević:

„ Za nas, koliko god da je naporno, olakšavajuća okolnost u ovom trenutku je da nemamo vremena da se udubljujemo u prethodnu utakmicu. Internu analizu utakmice sa Žalgirisom smo već napravili, ali najvažnije je da se oporavimo za Budućnost, jer je taj meč prioritet i već smo počeli pripreme za tu utakmicu”.

Ekipa Budućnosti se tokom leta igrački značajno promenila, novi je i trener:

„Budućnost sada ima oslonac u crnogorskim igračima, ali su zadržali prepoznatljiv stil. To je ozbiljan klub sa ozbiljnim namerama u ovom takmičenju. Mi jednostavno nemamo pravo da ne budemo spremni za tu utakmicu, jer smo u više navrata naglašavali šta je prioritet, a to je ABA liga”. rekao je trener crveno-belih.

Najiskusniji u timu Crvene zvezde mts Pero Antić, predvodio je uz Bjelicu tim u Kaunasu, ali je i iskusni krilni centar mislima već u utakmici koja sledi:

„Mi naše ciljeve imamo, oni su postavljeni . Nažalost, nismo dobili meč u Litvaniji, ali nam je i taj duel pokazatelj da možemo da igramo Evroligu i da se borimo sa svima. Idemo dalje, rastemo iz dana u dan, iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu, bićemo sve bolji. Sada nam sledi meč protiv ekipe Budućnosti, ozbiljnog rivala u ABA ligi i taj meč želimo da pobedimo” rekao je Antić.

Crveno-beli će u subotu popodne trenirati u Železniku, a utakmica 4.kola ABA lige protiv Budućnost VOLI igra se u nedelju od 19 sati uz direktan prenos na TV Arena sport.

 

Скочи на траку са алаткама