Хокеј

Zvezdina rapsodija u Zagrebu

Izgleda da su crveno-beli oklopnici uhvatili odličan ritam nakon početnog poraza od Triglava.Ovog puta, u okviru IHL-a, savladana je ekipa Zagreba na njihovom ledu sa visokih 2:8 (0:2, 1:3, 1:3).

Puleni Igora Krivošlika izgleda da ulaze u pobednički ritam koji posebno raduje pred nastupe u drugom krugu Kontinental Kupa. Ovoga puta Chokejaši Crvene zvezde demonstrirali su svu svoju snagu nad ekipom Zagreba i to na njihovom ledu.

Na prvi gol čekalo se svega nešto više od 4 minute. Ilja Olonov je asistirao Nemanji Vučureviću koji neumoljivo trese mrežu Leona Hergešića i to je 0:1. Već u 7. minuti prvog dela Zvezda vodi 0:2. Ovog puta Ilja Olonov i David Sefič asistiraju Robertu Sabodušu koji postiže gol za crveno-bele. Do kraja prvog dela bilo je prilika ali se mreže nisu zatresle.

Drugi deo se nastavlja crveno-belom rapsodijom. Već na samom početku (1. minuta druge trećine) Strelac prvog gola, Nemanja Vučurević, asistira Davidu Sefiču koji dovodi Zvezdu u vodstvo od 0:3. A onda u istoj minuti, kapiten Marko Brkušanin asistira Mihailu Bučkinu za ogromnih 0:4! Zagreb napokon dolazi do daha i u 28. minuti susrtea preko Frana Srketića smanjuje na 1:4. Međutim, hokejaši Crvene zvezde dodaju gas i u 32. minuti preko Mirka Đumića (asistent Mihail Bučkin) dolaze do ogromnih 1:5.

Kako su završili drugu trećinu, tako su crveno-beli oklopnici nastavili u poslednjem periodu ovog susreta. U samo jednoj minuti (45. minut meča) Zvezda postiže dva pogotka. Prvo je Petar Novaković zatresao mrežu zagrepčana, da bi par sekundi kasnije isti igrač na asistenciju Nikole Kerezovića i Mihaila Bučkina doveo Zvezdu do 1:7! U 48. minuti susreta Mislav Blagus uspeva da postigne i drugi gol za ekipu Zagreba i tako donekle ublaži poraz svoje ekipe, ali pred sam kraj meča, Crvena zvezda preko Roberta Sabadoša (asistent Mihail Bučkin) dolazi do konačnih 2:8.

Crveno-beli su trenutno 3. na tabeli sa 3 pobede i jednim porazom uz gol razliku 21:5.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама