Хокеј

Zvezda savladala Jesenice (U16)

Velika pobeda Zvezdinih hokejaša do 16 godina. Sinoć u ledenoj hali Pionir nakon velike borbe crveno-beli oklopnici su savladali favorizovane jeseničane rezultatom 5:3 (0:1, 4:1, 1:1).

Nakon što su gosti rešili prvi period susreta vodstvom od 0:1, u drugom je nastala prava rapsodija u crveno-belom. Naši mladi oklopnici su leteli po ledu i jednostavno pregazili favorite iz Jesenica. Prvo je Mateja Popvić, u situaciji kada je Zvezda imala igrača manje, izjednačio na 1:1, a Aleksa Gvozdenović (igrač više za Zvezdu) donosi prednost našoj ekipi – 2:1. Marko Mladenović donosi prednost Zvezdi od 3:1, ali jeseničani uspevaju da smanje na 3:2. Ipak, za perfektnu drugu trećinu pobrinuo se Aleksa Gvozdenović, koji svojim drugim golom donosi Zvezdi prednost od 4:2.

U poslednjoj trećini Jesenice smanjuju na 4:3 i utakmica postaje neizvesna. Ali crveno-beli uspevaju da odbiju sve napade gostiju i golom Meteja Popovića (njegov drugi gol) donosi konačan rezultat 5:3.

Trener Marko Juloski bio je prezadovoljan n kraju utakmice i evo šta je rekao za naš portal:

“Zaista veliki je uspeh pobediti Jesenice, jednog od favorita cele lige. Momci su odigrali disciplinovano, borbeno i zaista su više želeli uspeh. Ceo tim je bio na visini zadatka i jedino tako može da se pobedi jedna ozbiljna ekipa. Drago mi je zbog momaka, da i oni shvate da mogu da igraju i da pobede ekipe iz vrha Slo hokeja. Ova pobeda im uliva veliko samopouzdanje. Utakmica je bila veoma uzbudljiva i napeta do samog kraja.”

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама