Хокеј

Zvezda ubedljivo savladala zagrebačku Mladost

Hokejaši Crvene zvezde ugostili su danas ekipu zagrebačke Mladosti u svojoj trećoj utakmici u okviru IHL-a. Tamo gde su počeli, pobedama protiv Maribora i u Kontinental Kupu, nastavili su protiv ekipe Mladosti pobedom od 6:1 (0:0, 4:0, 2:1).

Image may contain: one or more people and basketball court
Foto: CZBG

Napadali su crveno-beli oklopnici skoro svih 20 minuta u prvom periodu ali jednostavno nisu uspeli da stvore šanse iz kojih bi zatresli mrežu protivnika. Nije pomoglo pulenima Igora Krivošlika ni to što su u dva navrata imali igrača više. Mladost koja je u Beograd došla samo sa dve postave dosta dobro je postavila odbranu i pokazala se kao tvrd orah.

Image may contain: one or more people and people playing sports
Foto: CZBG

U nastavku (2. trećina) odmah u prvoj minuti Zvezda dolazi u vodstvo golom Davida Sefiča, a na asistenciju Uglješe Novakovića. Pojačala je Zvezda ritam. Napadi su se ređali jedan za drugim, onda je na 2:0 povisio Ilja Olonov. Nedugo zatim još jedan maestralan napad crveno-belih i već je 3:0! Ovog puta strelac je bio Marko Brkušanin. Nije se dugo čekalo na četvrti gol. Strelac je ovog puta bio Mihail Bučkin, a tim rezultatom (i pored dosta prilika u nastavku) završio se drugi period igre.

Image may contain: 1 person, standing
Foto: CZBG

U poslednjem periodu mreža gostiju se zatresla tek nakon 8 minuta igre. Strelac je ponovo bio David Sefič, kome je ovo bio drugi gol na utakmici. Na pet minuta do kraja susreta Zvezda postiže još jedan pogodak. Drugi put se Marko Brkušanin upisao u listu strelaca za visokih 6:0. Malo je Zvezda tada potegla ručnu,a Mladost uspeva to da iskorist i postiže svoj počasni pogodak – 6:1.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама