Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Crveno-beli pobedili Megu 90:80

Košarkaši Crvene zvezde mts pobedili su Mega Bemax 90:80 i ostvarili drugu pobedu u ABA ligi. Pred 3500 gledalaca najefikasniji je bio bekovski tandem Tejlor Ročesti – Džejms Feldin koji je kombinovano ubacio 47 poena.
Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Mega Bemaks u drugom kolu ABA lige na svom terenu sa 90:80 (26:19, 18:17, 22:25, 24:19)
Pred 3500 gledalaca, najefikasniji, i ujedno igrač utakmice bio je Tejlor Ročesti sa 26 poena (6/8 za dva, 4/7 za tri i 2/2 penali). Odličnu utakmicu odigrao je i Džejms Feldin sa 21 poenom, pet skokova i dve asistencije. Još po deset poena su imali Antić i Bjelica.
Nakon izjednačenog početka crveno-beli su kontrolisali meč, a u više navrata imali su i dvocifrenu prednost. Prvi put, crveno-beli su sa dvocifrenom razlikom poveli u finišu poluvremena bilo je 43:33. Na poluvremenu je bilo 44:36, a završnicu prvog dela obeležio je Pero Antić koji je za 4 minuta ubacio 10 poena i dobio ovacije publike.
U nastavku meča, crveno-beli su nastavili u istom ritmu, ali su u redovima Mege Rebić, Bitadze i Enis imali odlične role, i stigli do 49:49. U tim trenucima odgovornost su preuzeli Feldin koji je ubacio važnu trojku, Ročesti je “vezao” pet poena, a vrlo važnu trojku u finišu utakmice ubacio je i Dangubić, pa su crveno-beli  stigli do mirne završnice i važnih bodova.
KK Crvena zvezda mts: Kešelj, Radičević 2,Dangubić 9, Lazarević, Antić 10, Dobrić, Feldin 21,Janković, Ročesti 26, Lesort 6, Jovanović 6,Bjelica 10+8 sk.
Dušan Alimpijević, trener Crvene zvezde mts:
“Teška i iscrpljujuća utakmica za nas. Sve ekipe igraju vrlo motivisano protiv Crvene zvezde. Očigledno da je kod Mege to još dodatno izraženo. Što pozdravljam. To je jedan mlada, dobra i perspektivna ekipa koja želi da se uporedi sa timom koji igra Evroligu. Sa druge strane, nikako ne mogu da budem zadovoljan našim izdanjem.Pogotovo kada vidim krajnji rezultat. To nije košarka koju mi želimo da igramo. Ne možemo da primimo 80 poena i to su stvari koje se neće tolerisati, pogotovo kroz Evroligu gde treba da skupljamo iskustvo za ovakve mečeve. A, ne obrnuto. Takođe, zameram igračima koji treba da pokriju minute nosilaca igre i pokažu talenat. Ovoga puta oni to nisu uradili. Zbog toga su pojedinci otišli preko planiranih minuta. Čim se to dogodi, utakmica odmah ode u drugom smeru. Ipak, pored svih loših stvari na kojima ćemo raditi, zadovoljan sam što su igrači pokazali mirnoću, stabilnost, kreativnost i veličinu. Odlika velikih igrača u takvim situacijama jeste da budu smireni. Koliko god su oni brzo prilazili, mi smo brzo išli u plus.”
Džejms Feldin, igrač Crvene zvezde mts:
“Veoma važna pobeda. Trener nam je postavio neke ciljeve i na dobrom smo putu smo da ih ostvarimo. Idemo korak po korak. Pokazali smo dosta karaktera i srca. Treba nam ovo, da gradimo samopouzdanje. Samo želimo da nateramo trenera da se nasmeje po neki put. Veoma je strog sa nama. Ali to nam treba.”
Crveno-beli u nedelju 07.10.2017. igraju meč 3.kola protiv Olimpije u Ljubljani. Meč se igra u dvorani “Tivoli”.
Vest preuzeta sa sajta KK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама