Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda sigurna na početku nove sezone

Košarkaši Crvene zvezde mts započeli su sezonu pobedom u 1. kolu ABA lige. Crveno-beli su savladali Mornar iz Bara rezultatom – 88:77 (19:12, 28:18, 23:20, 18:27).
Počela je nova sezona, a zadržana je stara navika da se pobedom otvara sezona u ABA ligi. Košarkaši Crvene zvezde mts dočekali su u prvom kolu regionalnog takmičenja Mornar iz Bara i slavili rezultatom 88:77 (19:12, 28:18, 23:20, 18:27).
Crveno-beli su uspešno kontrolisali čitav tok utakmice. Snažna odbrana davala je pečat igri izabranika Dušana Alimpijevića, šut je ’’slušao’’, a munjeviti kontranapadi donosili su lake poene. Publika u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ nagrađivala je aplauzom crveno-bele košarkaše i to sa razlogom jer borbenost i želja na otvaranju nove sezone nisu izostale.
Trebalo bi istaći da za Crvenu zvezdu mts u meču protiv Mornara iz Bara nisu nastupali još uvek nedovoljno oporavljeni kapiten Branko Lazić i Ognjen Dobrić, kao i Pero Antić koji je bio u rosteru, ali kao poslednje pojačanje još uvek nije u potpunosti spreman za takmičarske izazove.
Do prve pobede u sezoni Zvezdu su predvodili Matias Lesor sa 22 poena (indeks 30) i Tejlor Ročesti koji je meč završio sa 17 koševa i sedam asistencija.
Autoritativnim zakucavanjima Matias Lesor je otvorio novu sezonu Crvene zvezde mts. Publika je već zagrejala dlanove, a Tejlor Ročesti se nadovezao sa karakterističnim poenima sa poludistance i Zvezda je vodila 11:4.
Snažna odbrana davala je pečat na igru izabranika Dušana Alimpijevića. Mornar je bio primoran da po isteku vremena pokušava da dođe do poena, a to se odrazilo na rezultat. Na kraju prve deonice Zvezda je imala sedam poena prednosti – 19:12.
Gosti su pokušali da se vrate u igru šutem za tri poena, ali su crveno-beli upravo tim oružjem odgovorili na pretnju rivala. Ročesti je pogodio iz driblinga, a potom i Dangubić na asistenciju Lesora. Još jedna dobra odbrana Zvezde izrodila je kontru i lake poene Tejlora Ročestija pa su crveno-beli serijom 8:0 došli do ubedljivog vođstva na pola drugog perioda – 35:21.
Izabranici trenera Alimpijevića bili su u paklenom šuterskom ritmu, a prednjačio je Milko Bjelica koji praktično nije mogao da promaši u završnici prvog poluvremena. Na kraju drugog perioda Ročesti je upisao 11 poena, Bjelica 10, a Zvezda vodila ubedljivih 47:30.
Zvezdina odbrana je i u nastavku meča nastavila da pravi velike probleme gostima. Publika je bila vidno zadovoljna prikazanim na terenu, sve češće su se čuli aplauzi i pesme kao nagrada za borbenost. A, požrtvovanost, snažna odbrana i munjeviti kontranapadi odražavali su se i na rezultat. Crveno-beli su rutinski čuvali vođstvo i čak ga i povećavali.
Na nešto 13 minuta pre poslednjeg zvuka sirene bilo je velikih plus 21 nakon što je Stefan Janković pogodio iz ’’odbojke’’ – 65:44. Samo poen manja bila je razlika pred ulaz u poslednji kvartal – 70:50.
Pitanje pobednika je rešeno, a ostatak posla bio je prilika za dodatno uigravanje novog tima Crvene zvezde mts. Trener Alimpijević je kombinovao, isprobavao taktičke zamisli i pri tom crveno-beli nisu dozvolili da prednost u bilo kom trenutku bude ugrožena.
Na kraju, publika je novi tim Crvene zvezde nagradila zasluženim aplauzom, a priliku da sledeći put na delu vide crveno-bele košarkaše ukazuje se već u sredu kada će u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ gostovati Mega Bemax od 21 čas.
Crvena zvezda mts – Mornar 88:77 (19:12, 28:18, 23:20, 18:27)
Crvena zvezda mts: Kešelj 4, Radičević 7 (4as), Dangubić 7 (6sk), Davidovac, Lazarević 2, Antić, Feldin 4, Janković 2, Ročesti 17 (7as), Lesor 22 (4sk), Jovanović 8 (5sk), Bjelica 15.
Mornar: Hadžibegović, Ćalić, Nidam 17 (5sk, 4as), Mijović, Pavić 3, Šepard 12 (11sk), Mugoša, Ros 21, Vranješ 9, Bakić 3 (6as, 5sk), Bakić 3, Luković 2.
Vest preuzeta sa sajta KK Crvena zvezda

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama