Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Napredak – Crvena zvezda 1:0 (0:0)

Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su prvi poraz ove sezone. Ekipa Vladana Milojevića nije imala dovoljno snage protiv izuzetno motivisane ekipe Napretka

540-napredak-53426.jpg

Stadion: „Mladost“
Gledalaca: 8.000
Sudija: Milorad Mažić
Strelci: Mitrović u 97. minutu.

Napredak: Petrović, Miladinović, Markoski, Šljivić, Mitrović, Veškovac, Vukanović, Boranijašević, Urošević, Alivodić, Kasalica.
Rezerve: Janković, Simonović, Eskić, Milisavljević, Vulić, Jese, Đerić.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Babić, Le Talek, Gobeljić, Donald, Račić, Rikardinjo, Srnić, Radonjić, Pešić.
Rezerve: Supić, Anđelković, Milijaš, Bainović, Krstičić, Adžić, Boaći.

Iako je samo tri dana ranije Zvezda igrala izuzetno napornu utakmicu u okviru Lige Evrope, šef stručnog štaba Vladan Milojević nije mnogo izmenio startnu postavu protiv Kruševljana. U napadu je zaigrao Aleksandar Pešić umesto Boaćija, a Nenada Krstičića zamenio je od prvog minuta Uroš Račić. Takođe, Rikardinjo se ponovo našao u starnoj postavi.

Prvi deo igre obilovao je prekidima, međusobnim koškanjima fudbalera i razgovora sa glavnim arbitrom. Uzostale su šanse i golovi, ali ne može se reći da je utakmica bila nezanimljiva. Obe ekipe imale su po jednu dobru priliku. Crvena zvezda je zapretila posle prekida, tačnije uigrane akcije. Srnić je odlično pronašao Pešića koji je bio sam, šutirao je iz okreta sa nekoliko metara, ali pravo u golmana Petrovića. Sa druge strane, Napredak je najbolju priliku imao preko Alivodića koji je iz voleja šutirao, iskosa sa desne strane, veoma snažno ali preko gola.

Trener Milojević je odmah na početku drugog dela šansu ukazao Nenadu Krstičiću. Napredak je u tim momentima bio bolji rival na terenu, i videlo se da našim fudbalerima nedostaje snage i pokretljivosti. Kruševljani su nekoliko puta pretili iz kontranapada, ali nisu imali dovoljno koncentracije te su svi njihovi šutevi završili van okvira gola.

Crvena zvezda je uspela da nametne inicijativu i stvori nekoliko prilika u poslednjoj četvrtini utakmice. Srnić se u dva navrata našao u dobroj situaciji; prvi put je šutirao glavom pored gola nakon centaršuta Radonjića, a drugi put je natrčao na loptu koju nije uspeo da zahvati Pešić, šutirao snažno i pogodio prečku. Donald je takođe imao veoma dobar pokušaj sa ivice kaznenog prostora, ali je veoma lepo intervenisao Petrović.

Zbog brojnih prekida utakmice, sudija Mažić je igru produžio za sedam minuta. Zvezda je pokušala da uloži i poslednji atom snage kako bi postigla gol, međutim to je u poslednjim trenucima meča uspelo Napretku. Iskoristili su Kruševljani manjak igrača Zvezde u odbrani, organizovali kontru i lopta je stigla do Mitrovića. On je zapazio da Borjan nije najbolje postavljen, uputio je sjajan lob udarac i zatresao mrežu za veliko slavlje domaćina, a prvi poraz Crvene zvezde u prvenstvu ove sezone.

Osim Krstičića, u drugom poluvremenu su igrali i Ričmond Boaći i Nenad Milijaš.

Sledi reprezentativna pauza koja će za Crvenu zvezdu biti nešto kraća, jer je već 11. oktobra očekuje utakmica u okviru 1/16 finala Kupa Srbije.

 

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама