Хокеј

Irbis pao nakon produžetaka

Autor: CZBG, Danica R. 

U okviru prve runde Kontinental kupa Crvena Zvezda je u trećoj utakmici savladala nakon produžetaka Irbis iz Sofije. Naš tim slavio je rezultatom 5:4.

Prva trećina protekla je u znaku dominacije Crvene zvezde, koja je svoju prednost materijalizovala pogocima Nikole Kerezovića i Davida Sefiča. Ipak, samo minut nakon Sefičevog gola, Irbis uspeva da smanji zaostatak golom Ivana Malinjaka, te se prva deonica igra završava rezultatom 2:1.
U drugom delu igre gledali smo nešto sporiji hokej i relativno izjednačenu igru. Nemanja Vučurević je uvećao prednost Zvezde u 31. minute, ali samo tri minuta kasnije na drugoj strani odgovara Lukas Bustin. Poslednju trećinu hokejaši Zvezde počinju isključenjem kapitena Marka Brkušanina, što su gosti iz bugarske iskoristili, izjednačivši rezultat golom Ivana Malinjaka. Nisu se tu zaustavili bugarski hokejaši. Samo dva minuta kasnije dolaze do prednosti golom Alexija Yotova. Crvena zvezda, nakon toga, uspeva da dođe do daha, te golom Nemanje Vučurevića poravnava rezultat na 4:4. Na samom kraju utakmice viđena je prava drama. Isključenja Pavla Podunavca i Nikole Kerezovića ostavila su prostora bugarskom timu za ofanzivu i pritisak na gol Zvezde. Međutim, uprkos tome crveno-beli su smogli snage da u produžetku postignu još jedan gol i time i definitivno prelome utakmicu. Odlučujući pogodak delo je Davida Sefiča.

Crvenu zvezdu u drugoj rundi Kontinental kupa, koja će se održati u periodu od 20. do 22. oktobra, očekuju dueli sa mađarskim Miškolcom, Koronom Brašov, te španskim San Sebastijanom.

Foto: CZBG

DAVID SEFIČ: RADUJE PLASMAN U NAREDNU RUNDU, ALI OČEKUJE NAS JOŠ DOSTA RADA

Nakon osvojenog prvog mesta u grupi sa maksimalnim učinkom svoje utiske o dosadašnjim partijama crveno-belih izneo je David Sefič.

Davide, kako si doživeo ovaj turnir, Zvezdine igre i konačni rezultat?

– Sve ekipe na turniru igrale su s dosta stranih pojačanja, mislim da je kod Turaka igralo čak devet stranaca. Najbitnije je to što smo uspeli da se plasiramo dalje, što je bio cilj turnira. Što se igre tiče, ne možemo da budemo skroz zadovoljni, treba da poradimo na još dosta stvari. Svejedno smo pokazali srce i karakter, što je jako bitno, jer smo tako osvojili turnir.

Kako komentarišeš svoju igru i postignutih čak šest golova u samo tri utakmice?

– Drago mi je što sam svojim golovima pomogao ekipi da se plasira u sledeći krug.

Kakav plasman očekuješ u drugoj rundi?

– Treba prvo dobro da treniramo mesec dana, da počnemo da radimo na malim stvarima, kao št su brzi i tačni pasevi, reakcije u odbrani itd…. Ako budemo spremni, možemo da igramo podjednake utakmice u drugoj rundi.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама