Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezda priredila iznenađenje i pobedila Sintez

Vaterpolisti Crvene zvezde ostvarili su pobedu u drugom kolu druge runde kvalifikacija za Ligu šampiona.

Vaterpolo klub Crvena zvezda, Kvalifikacije za LŠ

Crveno-beli su posle poraza od Oradee od 6:3 u prvom kolu napravili iznenađenje, pošto su danas pobedili ruski Sintez iz Kazanja rezultatom 10:8 (2:1, 2:3, 2:2, 4:2) i sutra će protiv Vuljagmenija igrati za plasman u treći krug kvalifikacija. Četiri pobednika iz treće runde plasiraće se u grupnu fazu Lige šampiona, a četiri poražena tima takmičenje će nastaviti u kvalifikacijama za Kup Evrope.

Srpski predstavnik poveo je posle nekoliko minuta golom Ognjena Stojanovića. Rusi su odmah izjednačili, a novo vođstvo Zvezdi je doneo Marko Radović. U nastavku su se ekipe smenjivale u vođstvu, a na veliki odmor se otišlo sa rezultatom 4:4. Sintez je u trećoj četvrtini dva puta stizao do vođstva preko centara, Filipa Klikovca i Mehdija Marzukija, ali je Zvezda preko Đorđa Tanaskovića i Veljka Tankosića uspevala da poravna.

Ključnu seriju crveno-beli su napravili u prvim minutima poslednje četvrtine, kada su Tankosić, Aleksandar Njegovan i Stojanović bili precizni za vođstvo od 9:6. Ubrzo je Tankosić postigao još jedan gol, za prednost od 10:6, pa se pobednik nazirao. Rusi su do kraja uspeli da ublaže poraz.

Stojanović i Tankosić su bili najefikasniji, sa po tri gola, dok je Njegovan dodao dva, a Radović i Tanasković po jedan pogodak.

Zvezda je poslednji put u grupnoj fazi Lige šampiona učestvovala u sezoni 2012/2013, kada je postala šampion Evrope. Naredne sezone ispala je u trećem krugu kvalifikacija od Pro Reka, a zbog tadašnjih pravila, Zvezda je već u oktobru završila učešće u evropskim takmičenjima.

 

Vest preuzeta sa sajta vaterpolo vesti

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama