Hokej

Važna pobeda Zvezde protiv Zeytinburnua

Crvena zvezda je uspela da ostvari veoma važnu pobedu u drugom meču Kontinental Kupa protiv turske ekipe Zeytinburnu, pred 125 gledalaca, rezultatom 4:3 (0:0, 2:1, 2:2). Bio je to izuzetno tvrd meč u kome je pobeda bila potrebna i jednima i drugima kako bi došli na korak od plasmana u drugi krug ovog renomirnanog takmičenja. Ipak, puleni Igora Krivošlika uspeli su da ostanu skoncentrisani do samog kraja i ostvare izuzetno važnu pobedu.

Image may contain: one or more people, people playing sports and basketball court

U prvom periodu utakmice videli smo dosta dinamičan hokej sa obe strane. Zeytinburnu se pokazao kao veoma nezgodan i čvrst protivnik koji je u određenim trenutcima imao veoma solidne prilike. Naravno, i Zvezda je imala prilike koje nije iskoristila. U nekoliko navrata bile su to sasvim izgledne šanse da se zatrese mreža protivnika ali crveno-beli napadači u tome nisu uspeli. U ovom delu igre i jedna i druga ekipa su imali po jednom igrača više ali to nisu uspeli da iskoriste i pretvore u gol. Zvezda je mnogo više šutirala na gol protivnika (14 prema 7) ali ni to nije bilo dovoljno za vodstvo, tako da se prvi deo završio rezultatom 0:0.

Image may contain: one or more people, people playing sports and basketball court

Drugi period bio je izuzetno dinamičan. Sevalo je na sve stran. Crveno-beli dolaze rano u vodstvo (22. minut). Mirko Đumić je dodao pak Ivanu Aniću koji sa plave linije upućuje fantastičan šit i Zvezda vodi 1:0. Posle toga smo videli veliku borbu, a turska ekipa je u nekoliko navrata opasno zapretila pa je pred Zvezdinim golom viđeno par manjih naguravanja. Ipak, velika prepreka za gostujuću ekipu bio je veoma raspoloženi Arsenije Ranković koji je u tim trenucima maestralno čuvao Zvezdin gol. U 27. minuti susreta Zvezda vodi 2:0. Imali su crveno-beli igrača više i na asistenciju Ilje Olonova David Sefič trese mrežu gostiju. Posle tog pogotka Zeytinburnu je imao čak četiri puta igrača više, ali tek na samom kraju ovog perioda to koristi i golom Evgeni Gureva smanjuje na 2:1. U ovom periodu igre turska ekipa je više šutirala na gol Crvene zvezde (10 naprama 16) i time stavila do znanja da ne planira tako lako da se preda.

Image may contain: one or more people

A u trećem periodu prava drama. Prvo je Zvezda imala blagu inicijativu, ali onda Zeytinburu počinje da opseda gola Rankovića. I već u 47. minutu Serkan Gumuš donosi izjednačenje gostima. Bio je to hladan tuš za sve igrače i navijače Zvezde. Odmah posle toga Zvezda dodaje gas ali pak nije hteo u gol sve do 51. minute susreta kada Mihail Bučkin na asistenciju Robert Sabadoš- Marko Brkušanin trese mrežu gostiju za 3:2. Zvezda je iskoristila taj momentum i u 57. minutu Pavle Podunavac trese mrežu Zeytinburnua za 4:2. I kada se mislilo da je sve gotovo, turska ekipa preko Emrah Ozmena u 59. minuti smanjuje na 4:3. I onda nastaje prava jurnjava po ledu. Trener turske ekipe vadi golmana u pokušaju da dođe do izjednačenja, ali Zvzeda uspeva da se odbrani i ostvari neverovatno važnu pobedu.

Crveno-beli sutra igra svoj poslednji meč u prvom krugu Kontinental Lupa protiv bugarske ekipe Irbis.

 

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama